«Маю велику надію». Отець Петро Терлецький – про стан дружини на ШВЛ і немовля з Covid-19

8486 0
Донечка Даринка, яка від матері заразилася коронавірусом, в лікарні перебуватиме ще три місяці.
Фото: Петро Терлецький

Фото: Петро Терлецький

Хворі на коронавірус дружина та маленька донечка львівського священника Петра Терлецького досі перебувають у лікарнях, але їх стан дещо покращився. Про це Тvoemisto.tv розповів отець Петро Терлецький.

Читайте також: «Я витримаю все». Дружина львівського священника вийшла із критичного стану

«Маю велику надію, що це початок доброї динаміки. Лікарі її класифікують як стабільно важку, але запальний процес під контролем. Рентген і біохімія крові показують зменшення вогнища запалення. Звісно, усі показники завищені ще у 2-3 рази, але не в 10-15, як було до цього часу», – каже отець.

За його словами, усе почалося з того, що на коронавірус наприкінці серпня захворів він. Далі, восени піднялася температура у доньки-першокласниці, згодом у п’ятикласника. Вже після них захворіла дружина Катерина.

«Спочатку думали, що це застуда, але коли з’явилася ломота в тілі та висока температура, зрозумів, що треба зробити тест. Він виявився позитивний. Сімейний лікар та гінеколог прийняли рішення, що треба їхати в лікарню. У відділенні патології пологового на Мечнікова лікарі робили все, що в їх силах, але стан лише погіршувався. Тому її перевели у лікарню швидкої допомоги», – каже отець.

Читайте також:  У 14-річного хлопця на ШВЛ у Львові пройшла гарячка. Медики розповіли про його стан

За його словами, спочатку у дружини через Covid-19 були уражені легені на більше 90%, вона перебувала у вкрай критичному стані. Зараз жінка вже знаходиться при свідомості. Вона не розмовляє, підключена до багатьох апаратів.

«Ми з Катрусею не бачимося, але час до часу можемо передати один одному записки або ж інколи переписуємося у вайбері. Їй стало краще, перевели на кисневу підтримку, потрохи почала сама їсти, а потім знову погіршало. Зараз вона підключена до апарату ШВЛ», – каже Петро Терлецький.

Що стосується маленької Даринки, яка народилася передчасно на 7 місяці вагітності, у неї стан покращився. Лікарі в неонатальному відділенні обласної лікарні не лише доглядають за дівчинкою, а й лікують від коронавірусу, адже дитя внутріутробно перебрало від мами коронавірусну інфекцію.

«У донечки також підтверджений коронавірус, отже, вона заразилася внутріутробно. Її не бачив з моменту хрещення, але лікарі мені постійно дзвонять, розповідають про неї, надсилають фото Даринки. Кажуть, що в них все під контролем», – розповідає батько дівчинки.

Читайте також: Священник з УКУ просить про фінансову допомогу для лікування дружини і новонародженої доньки

За словами отця, у лікарні дівчинка перебуватиме ще щонайменше 3 місяці. Увесь цей час медики слідкуватимуть, щоб всі системи та органи маленької розвинулися. До речі, Даринка вже почала самостійно дихати.

Отець Петро Терлецький зазначає, що лише віра і молитва багатьох небайдужих допомогли його дружині та дитині вийти з найгіршого стану. Він вдячний усім, хто молився та допомагав. Матеріальної допомоги сім’я не потребує.

«Усе критичне, думаю, ми пережили. Минулого тижня нам були потрібні дорогі ліки, та їх вдалося швидко придбати. Всім решта нас забезпечують лікарі. Даринкою опікується Наталія Ліпська з благодійного фонду Крила надії», – додав отець.

Нагадаємо, 37-річна дружина львівського священника з УКУ Петра Терлецького Катерина на коронавірус захворіла ще 14 листопада. Тиждень вона лікувалася вдома, а коли стан погіршився – її госпіталізували. З 20 листопада жінка лежала у львівському міському пологовому будинку №1, що на вул. Мечникова, тоді її перевели у лікарню швидкої допомоги. Вийшовши із критичного стану, жінка передала чоловікові записку «Я вас люблю і витримаю все».

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!