ДСНС України допоможе Львову рекультивувати Грибовицький полігон

1933 0
Учора, 27-го січня, Львів відвідав Прем’єр-міністр, щоб допомогти вирішити ситуацію з вивезенням сміття у місті. Крім того, Володимир Гройсман пообіцяв, що Державна служба з надзвичайних ситуацій виділить спеціальну техніку для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

23-го січня, після виїзду на Грибовицький полігон міська влада констатувала: якщо терміново не провести протиаварійні роботи, відбудеться зсув і викид фільтратів назовні, через що Львову загрожуватиме епідемія.

«Без участі Державної служби з надзвичайних ситуацій це буде вирішити неможливо. Тому я звернувся до Прем’єр-міністра з тим, щоб було відповідне доручення Службі з НС вчинити всі необхідні дії, щоб не було біди», – повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Окрім рекультивації, фахівці запропонували декілька запобіжних заходів: встановлення рівномірного купола, додаткової дамби тощо.

Читайте також: Львів’янам пояснили, що відбуватиметься на сортувальних майданчиках

Під час свого візиту до Львова, Володимир Гройсман пообіцяв надати всю можливу допомогу для якнайшвидшої рекультивації Грибовицького сміттєзвалища: «Як Прем’єр-міністр, я готовий максимально сприяти і гарантувати у межах своїх можливостей виконання усіх базових позицій, які будуть домовлені між міською радою і мешканцями Грибович і навколишніх сіл, сільськими радами. Всіляко будемо сприяти системному врегулюванню і вирішенню проблеми», – зазначив він. Очільник уряду запевнив, що Державна служба з надзвичайних ситуацій виділить техніку, яка буде необхідна для того, що такі роботи проводити. Однак зауважив, що фінансування рекультивації має відбуватись з бюджету Львівської міської ради.

Нагадаємо, учора обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення ТПВ у Львові та Прем’єр-міністр обговорювали передання Львову ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу. У результаті, уряд України виділить місту одну з трьох запропонованих областю ділянок, найімовірніше – на території колишніх гірничо-хімічних підприємств – Яворівського ДГХП «Сірка». Львів має тиждень на обрання ділянки та має скласти план дій на півроку щодо ліквідації сміттєвої проблеми у місті.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!