ДТП і травми. До дитячої лікарні Львова за місяць потрапила рекордна кількість пацієнтів

1528 0
У липні відділення невідкладної хірургії пролікувало 202 дитини.
Фото: Діти in UA

Фото: Діти in UA

У Львівській міській дитячій лікарні на вулиці Пилипа Орлика кількість пацієнтів, які постраждали у ДТП чи отримали інші травми, та потребували госпіталізації, у липні стала рекордною. Зокрема, погіршилася ситуація з потерпілими внаслідок аварій.

«У липні 202 дитини поступило до 1-го хірургічного відділення. З них близько 40 дітей з різними черепно-мозковими травмами, травмами живота з пошкодженнями внутрішніх органів внаслідок ДТП, падінь з дерев, самокатів, велосипедів, квадроциклів, роликів, падінь з гойдалок, з батутів, а також з вікон. 174 дитини  повністю пролікували та виписали додому. Решту перевели на домашнє лікування у відділення лікарні», – цитує завідувача невідкладної хірургії Ігоря Гоменюка пресслужба медазкладу.  

Читайте також: Забій, вивих чи перелом: як відрізнити травму у дитини

За словами лікаря, від початку липня до сьогодні лікарня прийняла 35 дітей після дорожньо-транспортних пригод. Із них 28 випадків трапилося у липні та вже 7 – у серпні.

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv головний лікар Дмитро Квіт, кількість госпіталізацій дітей у невідкладних станах збільшується.

«Якщо порівнюємо з минулими роками, то бачимо, що відбувається ріст приблизно на 30%», – зауважує лікар.

Медики просять батьків не залишати без нагляду дітей вдома, так само вчити їх дотримуватися правил поведінки на вулиці.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!