Дуда почав тур країнами ЄС, аби переконати їх надати Україні кандидатський статус

1224 0
Окрім перспектив членства України в ЄС, Дуда планує обговорити в Португалії та Італії питання вивезення продовольства з України.
Фото: Анджей Дуда

Фото: Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда в середу розпочав турне країнами Південної Європи, щоб переконати їх підтримати надання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі для України. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на канцелярію польського президента. 

Разом із Дудою мала вирушити і президентка Словаччини Зузана Чапутова, але через позитивний тест на коронавірус була змушена скасувати поїздку. Спершу Дуда вирушить до Португалії, де зустрінеться з прем’єром Антоніу Коштою, після чого прибуде до Італії для переговорів із президентом країни Серджо Матареллою. Потім глава Польщі вирушить до Румунії для участі в саміті «Бухарестської дев’ятки».

Читайте також: Уроки війни. Чому важливо передусім інвестувати в освіту і досвід, а не в будинок і машину

Окрім перспектив членства України в ЄС, Дуда планує обговорити в Португалії та Італії питання вивезення продовольства з України.

«Говоритимемо про те, як створити міжнародний тиск, щоб це (вивезення зерна) було успішним, і як подолати цю проблему», – пояснив президент Польщі.

Додамо, що у травні лідери Польщі та Словаччини заявили, що планують спільними зусиллями переконувати надати Україні статус кандидата на членство у ЄС ті країни блоку, які зараз вагаються щодо цього. 

Нагадаємо, Євросоюз послабив шостий пакет санкцій проти росії, з якого викреслили заборону доступу до хмарних сервісів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!