Думки Твого міста: Як львів’яни сприйняли би відеоспостереження на роботі?

2556 0
До кінця року в Україні може запрацювати оновлений Трудовий кодекс. Проект змін уже зареєстрований у Верховній Раді, нині триває його обговорення та доопрацювання. Відповідно до пропонованих змін за працівниками під час роботи зможуть офіційно стежити з допомогою відеокамер, нині ж використання приладів відеоспостереження ніяк не регламентоване. Tvoemisto.tv запитало у львів’ян, а як би вони сприйняли встановлення відеокамери на робочому місці.

Думки опитаних розділилися приблизно порівну. Частина львів’ян вважає, що з українським менталітетом та підходом до виконання професійних обов’язків встановлення відеоспостереження є необхідністю. Ще частина вважає, що відеокамера на робочому місці триматиме працівників у напрузі, свідчитиме про недовіру зі сторони працедавця і взагалі є посяганням на особисту свободу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться Трудовий кодекс: 12 нововведень

Були серед опитаних львів’ян й такі, що вважають такий крок надто дорогим для держави. А дехто каже, що гірше було б, якби встановлення відеоспостереження вирішили заборонити.

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!