Два банки почали видавати фізичні картки з Covid-тисячею

3353 0
У відділеннях «Альфа-Банку» можна отримати пластикові банківські картки з Covid-тисячею вже сьогодні, а оформити їх у monobank з 11 січня.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Два банки в Україні розпочинають видачу фізичних карток «єПідтримка». Йдеться про «Альфа-Банк» та віртуальний monobank. Раніше карти були лише цифровими.

Так, із 10 січня у відділеннях «Альфа-Банку» можна отримати пластикові банківські картки для виплат 1 000 гривень за програмою «єПідтримка». Її видаватимуть новим клієнтам, яким було недоступне оформлення цифрової картки. Для цього їм необхідно з паспортом та ІПН звернутися до будь-якого відділення Альфа-Банку. Карта не персоніфікована, тому видається одразу ж у відділенні.

Читайте також: Як і чому частина львів'ян купує сертифікат вакцинації

А ті клієнти, які вже мають цифрову картку для виплат, можуть отримати пластикову картку на початку лютого, дистанційно замовивши доставку «Новою поштою» або звернувшись безпосередньо до відділення.

Співзасновник проєкту monobank Олег Гороховський у своєму телеграм-каналі повідомив, що оформити пластикову картку користувачі зможуть уже від завтра, 11 січня. Це можуть зробити всі, хто вже оформив цифрову карту «єПідтримка».

Для цього потрібно буде в останній версії застосунку зайти в свою картку «єПідтримка», посунувши вліво, у меню обрати «Випустити пластикову картку». Випуск картки безкоштовний, потрібно заплатити лише відповідно до тарифу про доставку «Нової пошти» – 50 грн.

Читайте також: «Ми здолали майже 60% шляху в боротьбі з Сovid-19», – епідеміологиня Наталія Виноград

Нагадаємо, що ініціатива «єПідтримка», у межах якої кожен українець, який пройшов повний курс вакцинації від Covid-19, може отримати 1 тис. грн допомоги від держави, почала діяти від 19 грудня. 1 грудня рада виділила з держбюджету-2021 8 млрд грн на виплату коштів вакцинованим громадянам. Ініціатива працюватиме упродовж року, а отримані кошти можна реалізувати протягом 4 місяців. Як отримати виплату, пояснюємо тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!