Два іспити, які має скласти Україна, та на скільки атак ще вистачить ракет в рф. Підсумки доби

1489 0
Нині 7 грудня та 287 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Наслідки ракетного удару: На Львівщині, як і по всій Україні запровадили аварійні відключення електроенергії. Першочергово електроенергію будуть подавати об’єктам критичної інфраструктури: лікарням, водоканалам, котельням.  Окрім того на Львівщині діють графіки відключення світла. Зокрема, електроенергія подається двічі на добу по чотири години. 

Ситуація в енергосистемі, зокрема, в Київській області, залишається складною. Половина Київської області – без електропостачання. «Ситуація в енергосистемі залишається складною. У Київській області тривають екстрені вимкнення електрики. Енергетики працюють у режимі нон-стоп, щоб повернутися до планових графіків», – пояснив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

За його словами, є чіткий план, як в найближчі дні стабілізувати ситуацію.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, дефіцит потужності в енергосистемі буде зберігатися й надалі, зараз він становить 19% від прогнозного споживання.

Він зауважив, що вчора Сили протиповітряної оборони збили понад 60 російських ракет, і завдяки цьому результату, окрім врятованих життів, енергетична система України залишилася цілісною і контрольованою диспетчерами «Укренерго».


На цю ж тему: У росії запасів ракет ще на кілька масштабних атак, – Буданов. «Насправді запаси високоточного озброєння у рф вже підходять до завершення. Вони вже давно увійшли в критичний мінімум. Проте, як бачимо, вони вирішили йти до кінця, тобто до нуля. Що в принципі дуже погано для самої російської федерації. Військові там знають про цю проблему. Виробництво нових ракет – воно є. Воно абсолютно мізерне у порівнянні з тією кількістю, яку вони застосовують», – заявив він.

Ситуація на фронті: Заходи мобілізації населення на війну проти України у росії не припиняли, однак масштабна хвиля розпочнеться орієнтовно через місяць. За словами керівника ГУР Кирила Буданова, у другій половині грудня масово не призиватимуть мобілізованих через новорічні свята.

За даними Генштабу (станом на 6:00), на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог зосереджує зусилля на ведені наступу. На інших – намагається утримати окуповані території, зосереджується на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України. Зростає невдоволення діяльністю керівництва білорусі серед військових збройних сил цієї країни, через загрозу втягування їх у війну з Україною.

ЗСУ відбили атаки окупантів на Білогорівку Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Яковлівку, Бахмут, Білу Гору, Курдюмівку, Новобахмутівку, Мар’їнку і Новомихайлівку – Донецької.

На цю ж тему: Україна повернула з полону ще 60 захисників. Серед них 34 оборонці Маріуполя;

А також: У Шевченківському гаю фіксуватимуть кожен день війни умовним дзвоном. «Основна мета проєкту – це нагадування, тому що з часом в людей до будь-якого страху, катастрофи випрацьовується синдром звикання. От цей синдром звикання до війни, це одна з найбільших проблем, яка може бути. І ми вирішили фіксувати кожний день війни умовним дзвоном. Умовним, тому що це не традиційний сакральний дзвоник, а будь-який металевий предмет, який видає звук», – зазначив автор виставки, український художник Владко Кауфман;

Акцент дня: Віталій Портников: «Українці завжди робили свій вибір». Чому не варто прогнозувати, коли закінчиться війна, чим Україна є для росії, чому в рф намагаються відбудувати «табірну» економіку, якою Україна стане після війни – на ці та інші запитання Tvoemisto.tv відповів журналіст і публіцист Віталій Портников.

Цитата дня: «Із 1991 року, після проголошення незалежності, кажу, що українці мають скласти два іспити: перший – іспит на власну здатність до державотворення. Вважаю, що він уже складений декілька разів, повстання і ця війна свідчать, що українці бажають мати власну державу; другий – Україна мусить продемонструвати, що вона здатна існувати в кордонах Української РСР на 1991 рік. Якою буде відповідь на другий іспит, може показати лиш історія, бо ми зараз у війні за території».

Ключові події:

1. «Воїни, які мають сміливість обрати свободу». Залужний привітав військових із Днем ЗСУ. «Я гордий служити своїй державі пліч-о-пліч з вами. Гордий бути вашим головнокомандувачем у цей важкий час. Я вірю в кожного з вас і в нашу Перемогу. Сердечно вітаю із Днем Збройних сил України!», – сказав він.

На цю ж тему: «Марш нової армії». Історія маршу Збройних сил України. Марш української армії набув офіційного статусу 24 серпня 2018 року, коли його зіграли на урочистостях до Дня незалежності України. Автор оригінального тексту 1929 року – український письменник та літературознавець Олесь Бабій. У 1932 році пісня стала офіційним гімном Організації українських націоналістів. Адаптований сучасний текст представили у 2017 році за ініціативи музиканта Олега Скрипки;

А також: Львів’яни дякують воїнам у День Збройних сил України. Відео. «Ми хочемо подякувати за можливість проживати спокійні дні та спокійні ночі. Дуже дякуємо вам за те, що маємо можливість працювати і пити каву. Дякуємо!», – каже адміністраторка кав’ярні Оля;

2. Карта тривог і генератор. Що цього року українці шукали найчастіше в Google. Спеціалісти Google надали аналітику щодо запитів українців в 2022 році;

3. У Львові розширили перелік бізнесів, які можуть отримати компенсацію за встановлення генераторів. Загальна сума відшкодування не має перевищувати 80 тисяч грн;

4. Три сквери у Львові отримали нові назви. Сквер біля пам’ятника «Товариство «Просвіта» найменували на честь видатного українського письменника Романа Іваничука; Сквер на вул. Академіка О. Богомольця, отримав назву «Рондо Адольфа Бека»; Третій сквер, що на вул. Князя Романа, тепер називатиметься іменем Леоніда Штейна;

А також: У Львові перейменували вулицю, яка носила ім’я російського лікаря. Тепер вона носитиме назву українського громадського та політичного діяча, члена Української Національної Ради, державного секретаря з охорони здоров’я при уряді ЗУНР Івана-Теодозія Куровця;

5. Зловили понад 200 кг риби і двох черепах. Фоторепортаж з очистки Піскових озер. В парку є дві водойми, які необхідно очистити, щоб усунути наступні забруднення води.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!