Два львівські виші потрапили у топ-5 найкращих університетів України

10956 0
Окрім цього, найкращим закладом освіти Західного регіону став Львівський національний університет ім. Івана Франка.
фото: lvivtour.com.ua

фото: lvivtour.com.ua

Стали відомі результати щорічного Консолідованого рейтингу українських закладів вищої освіти, який охоплює результати 250 закладів вишів. У ТОП-20 рейтингу представлені університети з десяти міст України: Києва, Львова, Харкова, Одеси, Сум, Тернополя, Чернівців, Вінниці, Кропивницького та Дніпра.

За результатами у 2022 році лідером вищої освіти став Київський національний університет ім. Шевченка, який очолює перелік найкращих університетів України вже шостий рік поспіль. Цей університет також є лідером у підрейтингу класичних університетів країни. Друге місце рейтингу 2022 року посідає Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського». Цей заклад також визнано найкращим технічним університетом країни.

Читайте також: Топ-10 найдорожчих спеціальностей львівських вишів

Третє місце Консолідованого рейтингу цього року обійняв Львівський національний університет ім. Івана Франка. На четвертій сходинці цьогорічного рейтингу розташувався Харківський національний університет ім. Каразіна. П'яте місце серед найкращих закладів вищої освіти 2022 року належить Національному університету «Львівська політехніка».

Окрім цього, посеред педагогічних закладів найкращим у рейтингу є Дрогобицький державний педагогічний університет ім. Франка, а найкращим медичним закладом освіти України визнали Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького. Найкращим закладом освіти Західного регіону став Львівський національний університет ім. Франка.

Для складання Консолідованого рейтингу вишів використали відомі рейтинги університетів країни: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт», кожен з яких використовує важливі критерії оцінювання.

Нагадаємо, що Національний університет «Львівська політехніка» та Львівський національний університет ім. Івана Франка увійшли до 10 найкращих вишів у рейтингу «Топ-200 Україна 2021». Вони отримали четверту та шосту сходинки, відповідно.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!