Два львівські університети ввійшли до десятки топ-200 найкращих в Україні

2678 0
На 17-й позиції – Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Інші заклади – поза сотнею.
Фото: lp.edu.ua

Фото: lp.edu.ua

Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» спільно з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence презентували чотирнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2020».

За цим рейтингом на п’ятому місці опинився НУ «Львівська Політехніка», а на восьмому – ЛНУ імені Івана Франка. На 17-й позиції – Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Решта закладів вищої освіти мають місце в рейтингу після сотні: на 101 і на 103 місці Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Ґжицького та Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського відповідно.

На 134 місці опинився Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, на 148 – Львівський державний університет внутрішніх справ, на 161 – Львівська національна академія мистецтв, на 173 – Львівський національний аграрний університет, на 176 – Львівський торговельно-економічний університет, на 180 – Львівська національна музична академія імені Лисенка

При складанні цьогорічного рейтингу експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів, узагальнені міжнародною Конференцією IREG (IREG 2019 Conference, Bologna, Italy, 8-10 травня 2019 року), та Берлінські принципи, затверджені учасниками другої наради IREG (18-20 травня 2006 року).

При укладанні рейтингу враховували академічну та наукову діяльність, цитованість наукових праць, винахідницьку діяльність та привабливість для абітурієнта.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!