Із приміщень на площі Ринок виселили орендарку, що заборгувала місту понад мільйон гривень

15649 0
Тут працювала галерея «Арт-11».
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Із приміщень на площі Ринок, 37 та 38 примусово виселили орендарку, яка заборгувала місту понад мільйон гривень. Про це під час брифінгу повідомила керівниця управління комунальної власності Інна Свистун.

Читайте також: На площі Ринок продають приміщення у кам'яницях за 95 млн грн

Тут працювала галерея «Арт-11». Вчора, 24 червня, приватні виконавці зі службою охорони намагалися звільнити приміщення та описати майно, внаслідок чого виник конфліктю

«Оксана Мачеус була неналежною орендаркою, постійно боргувала плату за приміщення. Сумарна заборгованість становила понад мільйона гривень. У нас є безліч судових проваджень зі стягнення і виселення Мачеус. По одному з об’єктів ми розірвали договір через апеляційний суд. Уже провели аукціони – обидва об’єкти продали та підписали акти прийому-передачі. Місто отримало кошти за продаж цих об’єктів, і у них є новий власник», – каже вона.

За її словами, Оксану Мачеус попереджали про аукціон, у якому вона також могла взяти участь та приватизувати приміщення. Додамо, що галерея «Арт-11» працювала на площі Ринок із 2005 року, а борги за оренду тягнуться ще з 2010 року. Міськрада неодноразово залучала виконавчу службу, аби виселити орендарку з приміщень.

Читайте також: На вулиці Чупринки продають частину приміщень Містопроекту

Нагадаємо, частину кам’яниці на площі Ринок, 37 продали майже за 46 млн гривень полтавській фірмі ТОВ «Дейлор Консалт», а приміщення на площі Ринок, 38 – новоствореному ТОВ «Крімсон Корп» за 50,4 млн гривень.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!