Два українські фільми увійшли у лонг-лист премії «Оскар»

1175 0
93-я церемонія вручення премії відбудеться 25 квітня у Лос-Анджелесі.
Фото: Courtesy Image

Фото: Courtesy Image

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук оголосила список повнометражних фільмів, які допустили до розгляду на 93-й «Оскар». У ньому два українські фільми, повідомляє Держкіно.

Читайте також: Український фільм «Атлантида» виходить на екрани США

У категорії INTERNATIONAL FEATURE FILM це стрічка Валентина Васяновича «Атлантида». Всього Американська кіноакадемія до цієї категорії включила фільми з 93-х країн світу.

У категорії DOCUMENTARY FEATURE – документальна стрічка Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин», що отримала кваліфікацію як переможець Санденсу та учасник Берлінале. У переліку повнометражних документальних фільмів представили 238 картин.

Читайте також: Наймасштабніші кінофільми, зйомки яких проходили у Львові. Перелік

Короткі списки з 15-ти фільмів за кожною категорією оголосять 9 лютого. Номінантів на премію «Оскар» оголосять 15 березня 2021 року. 93-я церемонія вручення премії за досягнення у галузі кінематографу за 2020 рік відбудеться 25 квітня 2021 року в Лос-Анджелесі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!