Два виші Львова потрапили у ТОП-10 «найцитованіших» університетів України

9088 1
Львівський національний університет імені Франка та Національний університет «Львівська політехніка» потрапили до лідерів рейтингу «найцитованіших» вишів України за показниками Scopus.
фото: buki.com.ua

фото: buki.com.ua

Станом на квітень 2017 року до бази даних Scopus включено 136 вищих навчальних закладів України, що на 9 вищих навчальних закладів більше, ніж у квітні 2016 року. Про це повідомляє osvita.ua.

Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками.

Згідно з даними рейтингу, найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет ім. Шевченка — 79 (73 у рейтингу 2016 року), Харківський національний університет ім. Каразіна — 60 (57) та Чернівецький національний університет ім. Федьковича — 51 (44).

Четверту сходинку посів Львівський національний університет ім. Франка — 50 (46), що за рахунок більшої кількості публікацій та цитувань посунув на п’яте місце Одеський національний університет ім. Мечникова 50 (46).

Читайте також:  Львів’ян запрошують взяти участь у літературному конкурсі «Мама Героя» 

Шосте місце посів НТУУ "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" із показником 43 (38).

Донецький національний медичний університет ім. Горького (40), Дніпропетровський національний університет ім. Гончара (37) та НТУ "Харківський політехнічний інститут" (36) посіли 7,8 та 9 місце рейтингу.

Національний університет "Львівська політехніка", що має 33 пункти за індексом Гірша посів десяте місце.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
12 Квітня, 2017 23:54
Таня Фото Прес-центру ЛНУ, а не buki.com.ua...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!