Дванадцята медаль України. Каноїстка Лузан здобула історичну бронзу в Токіо

925 0
Українка на 0.08 секунди випередила четверте місце, чинну чемпіонку Європи Дороту Боровську.
фото: суспільне

фото: суспільне

Жіноча програма у каное-спринті дебютує в олімпійській програмі на Іграх-2020 в Токіо: вона складається з двох стартів (одиночки на 200 метрів та двійки на 500 метрів). Перші в історії медалі Олімпіади у жіночому каное розігрували саме одиночниці.

Як повідомляє Суспільне. Спорт, за результатами трьох відбіркових раундів (попередні запливи, чвертьфінал та півфінал) до фіналу потрапили вісім найкращих каноїсток. Серед них – українка Людмила Лузан, чинна віце-чемпіонка Європи на цій дистанції. 24-річна українка виграла два свої попередні заїзди (попередній раунд та півфінал). Крім неї, такий ж результат показала тільки американка Невін Гаррісон, яка вважалася головною фавориткою на цій дистанції.

Читайте також: Львівська борчиня виборола бронзу для України на Олімпіаді у Токіо

Безпосередньо у фіналі американка з перших метрів пішла у відрив та почала підтверджувати статус фаворитки. Вона створила суттєвий гандикап над усіма суперницями, українка Людмила Лузан відставала на старті – йшла з п'ятим-шостим результатом.

На фінішній дистанції Людмила почала відігравати відставання. Так, американка Гаррісон виграла історичне «золото» з перевагою майже в секунду, другою змогла фінішувати Лоренс Вінсент-Ляпонт з Канади, а от фотофініш визначив авторку «бронзи» і її здобула Людмила Лузан. Українка на 0.08 секунди випередила четверте місце, чинну чемпіонку Європи Дороту Боровську.

Каное-спринт. Жінки. Каное, 200 м

Невін Гаріссон (США): 45.932 сек

Лоренс Вінсент-Ляпонт (Канада): 46.786

Людмила Лузан (Україна): 47.034

Нагадаємо, що ця медаль Лузан – дванадцята для України в Токіо-2020 (дев'ята «бронза»), а також перша нагорода у веслуванні на байдарках на каное. Зокрема, учора Україна здобула першу золоту нагороду, яку приніс борець Жан Беленюк.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!