Дві львівські компанії оштрафували на 30 млн грн за змову на продажі заводу «Оріон»

1628 0
ТОВ «Самбірський радіозавод «Сигнал» здобув перемогу не конкурентним шляхом, а завдяки тому, що попередньо узгодив умови участі в аукціоні з іншим його учасником.
Фото: orion.te.ua

Фото: orion.te.ua

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України встановила змову на торгах під час продажу об’єкта «Державний пакет акцій АТ «Тернопільський радіозавод «Оріон». Відповідний аукціон проводило регіональне відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області у 2018 році.  Тоді стартова ціна продажу становила 24 885 870,00 грн (без ПДВ), а переможцем стало ТОВ «Самбірський радіозавод «Сигнал».

Джерело: АМКУ

Так, під час розгляду справи АМКУ встановив, що ТОВ «Самбірський радіозавод «Сигнал» здобув перемогу не конкурентним шляхом, а завдяки тому, що попередньо узгодив умови участі в аукціоні з іншим його учасником – ТОВ «Торговий дім Львівського електролампового заводу «Іскра». У такий спосіб конкуренцію між ними усунули.

Читайте також: Львівський дослідний завод на Підзамчі продали за понад 14 млн грн

На засіданні 27 жовтня 2022 року Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України визнала дії ТОВ «Самбірський радіозавод «Сигнал» і ТОВ «Торговий дім Львівського електролампового заводу «Іскра» порушенням Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів. За порушення законодавства на компанії накладено штрафи на загальну суму 30 133 600 грн.

Додамо, що, за даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ «Самбірський радіозавод «Сигнал» зареєстрований у 2011 році у місті Самборі на вул. Виговського, а кінцевим банефіціарним власником є Микола Коцюмбас за Львова. Водночас ТОВ «Торговий дім Львівського електролампового заводу «Іскра» зареєстрований у Львові на вул. Вулецькій у 2015 році. Кінцевими бенефіціарами є львів'яни Людмира Федоренко та Дмитро Патлика.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!