Дві церкви Московського патріархату на Львівщині перейшли до ПЦУ

25998 0
Йдеться про храм у місті Червонограді та львівський монастир.
фото: Свято-Покровський храм м. Червоноград/львівська єпархія

фото: Свято-Покровський храм м. Червоноград/львівська єпархія

Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій приняв у єпархіальному управлінні настоятеля Свято-Покровського храму міста Червонограда, протоієрея Ігоря Деркача, який разом з громадою УПЦ Московського патріархату вирішили перейти до складу Львівсько-Сокальської єпархії Православної Церкви України. Про це повідомили на сторінці єпархії у Фейсбуку.

Рішення про прийняття датується 17 березням 2022 року. Владика відповідним розпорядженням та наказом задовільнив прохання отця-настоятеля та громади.

Читайте також: Тут моляться за патріарха Кирила. Як живе у Львові Російська православна церква

Окрім цього, сьогодні, 20 березня, перший монастир Української православної церкви Московського патріархату перейшов до Православної церкви України. Ігумен Свято-Воскресенського Новоафонського монастиря у Львові Йов Ольшанський із громадою вийшов із юрисдикції УПЦ МП та перейшов у штат Львівської єпархії ПЦУ (митрополит Макарій Малетич).

Нагадаємо, низка священнослужителів Української православної церкви записали звернення до патріарха Кирила та митрополита Онуфрія, в якому закликають порушити питання про вихід церкви з московського патріархату через замовчування війни в Україні. 

Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові Tvoemisto.tv  аналізувало раніше, детальніше тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!