Двох чоловіків на Львівщині вперше оштрафують за порушення умов самоізоляції

4492 0
Їм загрожує штраф від 17 до 34 тис. грн.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Поліцейські на Львівщині оштрафували двох чоловіків за порушення умов самоізоляції. Про це повідомили у поліції Львівської області.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи. Нові правила карантину у Львові

«Повертаючись з-за кордону, громадяни дають письмові зобов’язання про те, що дотримуватимуться правил карантину та перебуватимуть 14 днів у самоізоляції. В такому зобов’язанні вони вказують адресу, за якою проживатимуть у цей період і поліцейські проводять спеціальні рейди, під час яких перевіряють як ці громадяни дотримуються умов самоізоляції, виявляють порушників та притягують їх до адміністративної відповідальності», – розповів керівник Головного управління Національної поліції у Львівській області Василь Віконський.

Сьогодні дільничні офіцери поліції Пустомитівського та Дрогобицького відділів поліції під час перевірки виявили відсутність за адресами перебування у самоізоляції двох громадян – 40-річного мешканця одного з сіл Пустомитівського району та жителя Дрогобича віком 39 років. Обидва нещодавно повернулись з-за кордону та дали письмове зобов’язання виконувати правила карантину.

Правоохоронці склали протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян (від 17 тис. грн до 34 тис. грн).

Читайте також: Як доглядати за людиною, що перебуває на самоізоляції

Нагадаємо, хворим на коронавірус дозволили відвідувати магазини і аптеки в екстрених випадках.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!