Двох львів'ян госпіталізували до інфекційної лікарні після поїздки у Китай

2828 0
У лікарні є спеціальні боксовані палати з ізоляцією осіб з підозрою на коронавірус чи інше захворювання.
Ілюстративне фото: beztabu.net

Ілюстративне фото: beztabu.net

Двоє львів’ян перебувають у Львівській обласній інфекційній лікарні після поїздки до Китаю. Вони мають симптоми распіраторних захворювань. Про це під час брифінгу повідомив в. о. керівника департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько.

«Станом на сьогодні двоє людей мають симптоми гострих распіраторних захворювань. Однак вони повернулися не з тих провінцій, які визначені зоною епідеміологічної небезпеки. Їх швидка госпіталізувала в інфекційну лікарню. Зараз стан близький до задовільного», – каже він.

Читайте також: Українцям рекомендують виїхати з Китаю через коронавірус

Також, за словами Андрія Васька, експрес-тести на грип у пацієнтів були негативні, інші проби та аналізи відібрали та надіслали до Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Окрім цього, у обласній інфекційній лікарні у Львові є спеціальні боксовані палати з ізоляцією осіб з підозрою на коронавірус чи інше захворювання. За потреби аналізи скеровуватимуть до Києва.

Читайте також: МОЗ видало рекомендації щодо поширення нового коронавірусу

Додамо, що у Китаї поширюється коронавірус (2019-nCoV) від якого уже померли понад дві сотні людей. Випадки захворювання зафіксували й у європейських містах та США. Сьогодні ВООЗ оголосила міжнародний надзвичайний стан через захворювання, а українські дипломати радять поки не відвідувати Китай.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!