Двох медиків зі Львова відзначили орденами Святого Пантелеймона

2848 0
Орден Святого Пантелеймона – це найвища громадська відзнака за професіоналізм та милосердя, яку вручають медичним працівникам.
фото: укрінформ

фото: укрінформ

Сьогодні, 9 серпня, у Києві відбулася щорічна урочиста церемонія нагородження Орденом Святого Пантелеймона найкращих медичних працівників України – це найвища громадська відзнака за професіоналізм та милосердя, яку вручають медичним працівникам.

Як повідомив голова регіональної ради Ордена у Львівській області Олег Дуда, у номінації «За досягнення у міжнародному співробітництві в охороні здоров’я» Орден отримав професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини № 1 ЛНМУ ім. Данила Галицького Андрій Базилевич. У номінації «Взірець служіння суспільству» Орден отримала голова Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я сестра Севастіяна Карвацька.

Читайте також: Коронавірус – не вирок. Як це працювати лікарем в інфекційній лікарні

Загалом за відзнаки конкурували 4 представники Львівщини, які перемогли в регіональному відборі:

  • у номінації «Найкращий лікар» – завідувачка терапевтичного відділення КНП «Жовківська лікарня» Тетяна Кудик;
  • у номінації «Взірець служіння суспільству» – голова Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я сестра Севастіяна Карвацька;
  • у номінації «За досягнення у міжнародному співробітництві в охороні здоров’я» – професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини № 1 ЛНМУ ім.Данила Галицького Андрій Базилевич,
  • «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я для іноземних громадян» – керівник програми черепних травм Медичного центру Санібрук у Торонто, професор пластичної хірургії Університету Торонто, професор Олег Антонишин.

 

За відзнаку «Медаль Святого Пантелеймона» боролися ще двоє медичних працівників з Львівщини. Так, у номінації серед молоді (до 35 р.) медаль «За турботу і ласку до хворого», – медична сестра відділення анестезіології та інтенсивної терапії Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи Оксана Лобик, а  серед молоді (до 35 р.) «За наукові розробки в медицині» – асистент кафедри реабілітації факультету післядипломної освіти ЛНМУ імені Данила Галицького Назар Негрич.

Читайте також: У Львові померла відома лікарка, яка виховала не одне покоління медиків

Нагадаємо, що у номінації «Найкращий медичний працівник» минулого року орден отримав Голод Андрій Юрійович – фельдшер з медицини невідкладних станів бригади екстреної медичної допомоги підстанції №1.

Довідка

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.

Фото: Вікіпедія та Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!