Двох українців вперше обрали для навчання в NASA

5185 2
В фіналі української частини конкурсу Global Impact Challenge 2017 вибрали одразу двох переможців з України.
Данило Баш (другий зліва) та Євген Ерік (крайній справа). Фото: ain.ua

Данило Баш (другий зліва) та Євген Ерік (крайній справа). Фото: ain.ua

Переможцями конкурсу стали Данило Баш та Євген Ерік, вони отримали стипендію на 10 тижнів для навчання за програмою Global Solutions Program. Про це повідомляє ain.ua.

Навчання проходитиме за підтримки Google, NASA та Університету Сингулярності в кампусі дослідницького центру Еймса у Каліфорнії.

Для навчання, розвитку та роботи над проектами відбирають 80 учасників зі всього світу, які в перспективі 10-ти років можуть вплинути на життя мільярду людей.

Цього року вперше у програмі братимуть участь українці, їх одразу двоє.

Першим став Данило Баш – студент Інституту високих технологій Київського національного університету ім. Шевченко, бакалавр хімії природних сполук. Він представив ідею добувати рідкісні високотехнологічні метали в океанських течіях, за допомогою технології селективних сорбентів. Їх також можна використовувати для боротьби з окисленням океанів та очищення води від СО2.

Читайте також: У Львові запустили унікальну програму розвитку шкіл. Кого відібрали

Євген Ерік став другим переможцем у конкурсі – аспірант факультету кібернетики КНУ та засновник проекту SolarGaps. Він створює віконні жалюзі у вигляді сонячних панелей, які протягом дня змінюють кут нахилу, щоб максимізувати вироблення електроенергії.

У кампусі NASA упродовж перших чотирьох-п'яти тижнів вони вивчатимуть експоненціальні технології та інноваційні інструменти управління у лідерів Долини і компаній зі списку Fortune 500. Шостий-сьомий тижні GSP присвячені розвитку лідерських якостей, креативності та експоненціального мислення. Після цього учасники програми діляться на групи і працюють над спільними проектами. В кінці навчання кожна команда презентує свій проект, переможців запрошують на інші програми Університету Сингулярності і дають все необхідне, аби перетворити команду в повноцінну компанію.  

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
8 Вересня, 2019 18:14
Юлия
8 Квітня, 2017 11:41
Олександр Інформація для роздумів майбутнім космонавтам :
You Tube ГРАВІТАЦІЯ, ТЕМНА МАТЕРІЯ, ВСЕСВІТ , ЖИТТЯ...
[***]s://[***].youtube.com/watch?v=tFUM3vAlaGc
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!