Двоє львівських науковців за свої розробки отримали по 300 тисяч державної премії

3006 1
Нагороди призначені Президентом за дослідження в галузі імунології та біотехнологій.
Фото: Вікна

Фото: Вікна

Президент Петро Порошенко підписав указ про нагородження державними преміями працівників науки і техніки. Серед нагороджених – двоє представників наукових кіл Львівщини. Про це ідеться на офіційному сайті Глави держави.

Так, за роботу «Наукова розробка та впровадження персоніфікованого підходу до діагностики, лікування та профілактики імунозалежних захворювань» премію отримала докторка медичних наук, завідувачка кафедри Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Валентина Чоп’як.

За цю ж розробку премії отримали ще 7 науковців з різних наукових та медичних установ України.

Читайте також: Над чим працюють львівські науковці та хто за це платить

За роботу «Біологічна активні речовини мікробного синтезу в новітніх біотехнологіях і сучасному аграрному виробництві» державну премію присуджено Вікторові Федоренкудокторові біологічних наук, завідувачеві кафедри Львівського національного університету імені Івана Франка.

За цю роботу також премії присуджені ще 7-м іншим науковцям.

Читайте також: На шпацер з наукою. Як у Львові на вечір ожили відомі вчені

Зазначимо, розмір Державної премії України в галузі науки і техніки на 2018 рік, згідно з указом, становить 300 тис. гривень кожна.


Читайте також:
22 Квітня, 2019 21:08
Віктор Федоренко У складі наукового колективу, який отримав держану премію за роботу «Біологічна активні речовини мікробного синтезу в новітніх біотехнологіях і сучасному аграрному виробництві», є ще двоє львів'ян - доктор біологічних наук, професор Михайло Гончар та кандидат біологічних наук Олег Смуток з Інституту біології клітини НАН України (Львів).
Не треба уводити в оману читачів. Не кожний з лауреатів отримує премію у сумі 300 тис. гривень, а сума порівну ділиться між усіма 8 членами наукового колективу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!