Двоє львівських школярів стали призерами олімпіади з фізики у Литві

2586 0
У складі української команди школярам вдалося вибороти «срібло» та «бронзу».
Фото: зі сторінки олімпіади у Фейсбук

Фото: зі сторінки олімпіади у Фейсбук

Двоє львівських учнів у складі команди України здобули срібну та бронзову медалі на Міжнародній олімпіаді з фізики у Литві (IPHO, Lithuania - 2021). Про це повідомив вчитель фізики ліцею Микола Петрунів на сторінці у Фейсбук. 

Призерами стали Володимир Кузьма та Макар Кузнєцов, які навчаються у Львівському фізико-математичному ліцеї. 

Учні ЛФМЛ також вперше представили Україну на Європейській олімпіаді з фізики «EuPhO-2021», яка проходить у Естонії. Три бронзові медалі вибороли Артур Ждан, Макар Кузнєцов та Віталій Голополосов. В олімпіаді брали участь усі країни Європи, Азії та Північної Америки. 

Абсолютним переможцем у міжнародній олімпіаді з фізики став Кунгмін Кін з Північної Кореї. Найбільше переможних медалей повезли додому представники Північної Кореї та Китаю.

Міжнародна фізична олімпіада IPHO проходить щорічно. Її офіційною метою є зміцнення контактів у галузі шкільної фізичної освіти, заохочення формування дружніх зв'язків і майбутньої співпраці в науковому співтоваристві.

Змагання проводяться в два етапи, один день - іспит з теорії (потрібно вирішити три завдання за п'ять годин), інший день - лабораторна робота, з відпочинком між етапами.
 
Змагання індивідуальні, і залік по країнам є неофіційними. До участі в олімпіаді допускаються учні, які не досягли двадцяти років.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!