Двоє львів'ян є у топ-десятці українських контрабандистів. Проти них ввели санкції

2568 0
В Україні збитки через контрабанду сягають 300 млрд гривень.
Фото: 032online.com

Фото: 032online.com

Учора, 2 квітня на засіданні Ради національної безпеки та оборони ввели санкції проти топ-десятки українських контрабандистів. Про це написала «Українська правда».

Читайте також: На Галицькій митниці 46 працівників відсторонили від роботи після рішення РНБО

До списку потрапили двоє львів’ян Володимир Дідух (кримінальний авторитет, відомий за прізвиськом «Вова Морда») та екс-начальник Рава-Руської митниці, ексдепутат Львівської обласної ради від «Сильної України» Іван Бокало. 

Також у списку: Валерій Пересоляк (село Минай Закарпатської області), Юрій Кушнір (село Старий Вовчанець Чернівецької області), Олександр Єрімічук (Чернівці), Орест Фірманюк (Виноградів Закарпатської області), Вадим Альперін (Одеса), Олександр Чудаков (Одеса), Віктор Шерман (Одеса), Олександр Кравченко (Одеса)

Окрім цих людей, санкції ввели проти 68 компаній, пов’язаних з ними.

«Чорна п’ятниця наступила для низки юридичних і фізичних осіб. Передусім мова про контрабанду. Це економічний тероризм проти України. За розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 млрд гривень, що недоотримав державний бюджет України, з них понад 100 мільярдів внаслідок неефективної роботи митниці. Сьогодні вперше в історії України запроваджені персональні санкції, зокрема, заблоковані активи, майно осіб, яких – за аналітичними даними апарату РНБО і за даними СБУ – можна назвати топ-десяткою української контрабанди», – зазначив президент Володимир Зеленський під час звернення за результатами засідання РНБО.

Читайте також: На Львівщині торік СБУ викрила 64 хабарники. «Погоріли» митники і депутати

Нагадаємо, учора, після засідання Ради національної безпеки і оборони України, понад 100 митників відсторонили від виконання посадових обов’язків. Найбільше працівників відсторонили від роботи на Галицькій митниці – 46. Такі заходи застосовують через можливу причетність митників до контрабанди та корупції.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!