Двоє санкарів зі Львова та Тернополя не вийшли до фінального заїзду Олімпіади-2022

1333 0
Спортсмени достроково завершили змагання. Тим не менше, результат одного з них став найкращим для чоловічого санного спорту України на Олімпіадах.
Фото: Відділення НОК України у Львівській області

Фото: Відділення НОК України у Львівській області

На Олімпійських іграх-2022 відбулися фінальні для України заїзди в санному спорті серед чоловіків-одиночок. Це перша дисципліна змагань, у якій розігрувалися медалі в цьому виді спорту в Пекіні. У змаганнях брали участь двоє українців, представники Львова і Тренополя відповідно: Антон Дукач та Андрій Мандзій.

Як повідомляє Суспільне. Спорт, після перших двох заїздів санкарі були поза топ-20: Дукач за підсумком стартових спроб перебував на 23-му місці, а Мандзій – на 30-му серед 34 учасників. Обидва припустилися падінь, що ускладнило для них боротьбу за вихід до фіналу.

Читайте також: Сьогодні стартують Олімпійські ігри в Пекіні. Де дивитись 

Загалом змагання складалися з чотирьох заїздів. Аби потрапити до фінального, четвертого, необхідно було ввійти до двадцятки найкращих за сумою перших трьох заїздів. Через низькі результати в першій половині змагань українці мали пізні стартові номери, що відповідали місцям, які спортсмени посіли після двох заїздів.

Андрій Дукач врешті подолав третій заїзд за 58.408, що стало його найшвидшим часом, проте цього було недостатньо для виходу до четвертого заїзду. З загальним часом 2:56.007 українець завершив змагання на 22-му місці.

Попри те, що українець не подолав кваліфікацію, це стало його особистим рекордом, а також найкращою позицією в історії чоловічого санного спорту України, адже попереднім рекордом було його 23-тє місце Пхьончхана-2018.

Андрій Мандзій також показав у третій спробі свій найкращий результат турніру – 58.346. У сумі українець показав час 2:58.134 та піднявся на 27-му позицію.

Читайте також: Другий день Олімпійських ігор. Як виступили українські спортсмени

Обидва українці були у топ-20 що в другому, що в третьому заїздах. Ключовими для невиходу до фіналу стали помилки саме в перших спробах санкарів.

Нагадаємо, що про перебіг Олімпіади-2022, виступи та перемоги наших спортсменів можна дізнатися тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!