​​Двоє школярів з Львівщини здобули золото на Олімпіаді геніїв в Україні. Головне за минулу добу

1805 0
Коротко про головні новини за добу на Львівщині.
Genius Olympiad. Фото: localsyr.com

Genius Olympiad. Фото: localsyr.com

Освіта. Оприлюднили результати національного фіналу «Genius Olympiad Ukraine» 2023. Учасниками національної олімпіади геніїв стали 702 учні 8 – 11 класів з різних куточків України. Серед них і 24 школярі зі Львівщини. Двоє з них здобули золоту медаль, 1 – срібну, 8 – бронзову, 3 – почесну відзнаку, 10 – диплом учасника, про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

 

Повітряна тривога. 3 березня о 09:11 сирени сповістили про повітряну тривогу. Була загроза удару крилатими ракетами з території poсiї. Небезпека не справдилася.

Прихисток переселенців. Евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 80 людей. 

До Перемишля з нашої області вирушили 1005 осіб.

Медицина. Львівщина учора приймала багато поважних гостей. Так, перша леді України Олена Зеленська та перша леді Латвії Андра Левіте відвідали Львівський обласний клінічний перинатальний центр. Олена Зеленська відзначила, що навіть в умовах війни центр розвивається. Виокремила, як медики дбають про передчасно народжених діток, відкриття Банку грудного донорського молока для передчасно народжених і доношених хворих дітей, а також те, що цьогоріч, уперше за історію комунальних перинатальних центрів нашої держави, тут відкрили відділення допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ) для лікування безпліддя.

Журавнівська міська лікарня за сприяння Стрийської РВА та Міжнародної організації UNICEF отримала генератор потужністю 50 кВт. Це дозволить медзакладу допомагати людям у звичному режимі – навіть за відсутності електроенергії.

Екологія. На Яворівщині відкрили еколого-просвітницький центр в рекреаційній зоні «Верещиця» Яворівського національного природного парку. Ініціативу реалізували в межах проєкту «Ровелове Розточчя – разом попри кордони» у співпраці з польськими партнерами. Центр оснащений технологіями енергозбереження з використанням сонячних акумуляторів та твердопаливного котла. Тут проводитимуть офіційні зустрічі, форуми, екскурсії та професійні конференції.

Волонтери. У межах волонтерської ініціативи «Крила допомоги» волонтери Стрийщини отримали 35 коробок гуманітарної медичної допомоги від пластунів Європи. Її передадуть на запит одного зі шпиталів Києва, де лікують наших воїнів.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!