Двоє спортсменів Львівщини вибороли ліцензії на зимові паралімпійські ігри

1124 0
На зимові паралімпійські ігри отримують право потрапити 17 найкращих спортсменів світового рейтингу лижників та біатлоністів з інвалідністю.
фото управління молоді і спорту лода

фото управління молоді і спорту лода

Представники Львівського регіонального центру «Інваспорт» Василь Кравчук та Павло Баль завершили зимовий змагальний сезон 2021 у першій десятці світового рейтингу лижників та біатлоністів з інвалідністю. Такий результат дозволяє спортсменам потрапити на зимові паралімпійські ігри в Китаї, що відбудуться у 2022 році. Про це повідомляє управління молоді і спорту Львівської ОДА.

До рейтингу сумувались результати двох етапів кубків світу з лижних перегонів та біатлону.

«На зимові паралімпійські ігри отримують право потрапити 17 найкращих спортсменів з цього рейтингу. Наші хлопці завершують сезон у першій десятці, що передбачає однозначне потрапляння на Паралімпіаду», – пояснює керівник центру Володимир Любіжанін.

Читайте також: Спортсмени з Львівщини вибороли понад 10 медалей на Кубку України з бойових мистецтв

24-річний Василь Кравчук зі Сколівщини опинився на 3 позиції рейтингу. Біатлоном та лижними перегонами Василь займається вже не один рік. В «Інваспорт» прийшов після важкої аварії. Василя тренує Володимир Любіжанін.

Павло Баль з Мостищини завершив сезон на 7 позиції світового рейтингу. До львівського «Інваспорту» прийшов після високої ампутації кінцівок. Тут він обрав лижні перегони та біатлон. Тренується під керівництвом Богдана Добрянського.

Додамо, на зимових паралімпійських іграх у Китаї розіграють 80 комплектів нагород у 5 видах спорту. Тут очікують понад 3 тисячі спортсменів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!