Двом мешканцям Львівщини загрожує по три роки ув'язнення за незаконну вирубку лісу

1569 0
За вироком суду їх визнали винними в скоєнні злочинів та призначили покарання.
фото: пресслужба гу нацполіції у львівській області

фото: пресслужба гу нацполіції у львівській області

На Львівщині закінчили судовий розгляд у кримінальних провадженнях щодо 32-річного та 60-річного мешканців Турківського району, яких обвинувачували у незаконній порубці деревини на території природно-заповідного фонду. Про це повідомляє прокуратура Львівської області.

У суді прокурор довів, що мешканець села Верхній Турів незаконно зрізав чотири ялиці, чим завдав шкоди у розмірі 22 тис. грн, а  мешканець села Нижня Яблунька – три смереки та одну ялицю, чим зашкодив у розмірі 11 тис. грн.

Читайте також: На Львівщині планують створити карту вирубки лісів

За вироком суду їх визнали винними в скоєнні злочинів та призначили  покарання – 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком, впродовж якого засуджені зобов’язані: без погодження з органом з питань пробації не виїжджати за межі України, періодично з’являтися для реєстрації та повідомляти про зміну місця роботи чи проживання уповноважені органи.

Нагадаємо, що у Карпатському регіоні Львівської області, зокрема на територіях Сколівського, Турківського та Старосамбірського районів, правоохоронці проводили рейди щодо незаконної вирубки дерев. Тільки протягом першої доби вони виявили та вилучили близько 200 колод нечипованих дерев різних порід та встановлюють їх походження.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!