Дворівнева розв’язка та нові цехи. Як планують змінити територію Дріжзаводу у Львові

4052 1
На території детального плану території облаштують тротуари, проїзди, гостьову автостоянку і зупинку громадського транспорту, а також сквер.
Фото: google maps

Фото: google maps

Біля Дріжзаводу планують збудувати ще один цех та звести багаторівневу транспортну розв’язку. Про це йдеться у детальному плані території у районі вулиць Личаківської та Січової.

Детальний план охоплює територію 21,6 га, яка обмежена лісовими господарствами, землями трансформаторної підстанції, червоними лініями раніше запроектованої розв’язки. 

Розробку детального плану ініціювала «Компанія Ензим»,що планує суттєво розширити виробництво. Проєктовані об’єкти призначені для виробництва неактивних дріжджів та дріжджових екстрактів – природних замінників штучних ароматизаторів та підсилювачів смаку. Як розповіли Tvoemisto.tv у «Компанії Ензим», планова продуктивність виробництва екстрактів становитиме 2700 т/рік. Для цього реконструюють наявне виробництво, добудувавши виробничий корпус та нові потужності, де готуватимуть дріжджові екстракти.

«Провели оцінку впливу на довкілля і отримали висновок від державних органів про безпечність цього об’єкту»розповіла Tvoemisto.tv керівниця проєкту Мирослава Курпіта.

На території ДПТ облаштують тротуари, проїзди, гостьову автостоянку і зупинку громадського транспорту, а також сквер.

На перехресті Пасічної та Личаківської запроєктували багаторівневу розв’язку, що передбачена Генпланом Львова, а з вулиці Личаківської мають облаштувати додатковий заїзд на територію заводу з малого кільця на Личаківській. Крім цього, у межах ДПТ прокладуть проєктовану вулицю, що з’єднуватиме Пасічну з вулицею Хмельницького. Розв’язка нагадуватиме «неповний лист конюшини» з влаштуванням кільця на з’їздах з розв’язки на Личаківську. Нова розв’язка має розвантажити Пасічну та Личаківську. 

«Проектуючи цю розв’язку, ми тримали у фокусі реальні потреби цієї частини міста та недоліки первинного проєкту. Ми вивчили та оптимізували його, додали зелені зони та вберегли від зносу приватні будинки»– каже архітектор проєкту Юрій Столяров.

Плани хочуть реалізувати впродовж п’яти років. За словами підприємців, таким чином вони створять ще не менше 50-ти нових робочих місць. Компанія планує інвестувати в розвиток нових продуктів понад 20 млн євро.

Організація руху транспорту та пішоходів

Громадські слухання щодо цього детального плану проведуть 22 січня у приміщення Личаківської районної адміністрації, що на вул. Костя Левицького, 67. Початок оо 18:00.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізації та схеми з ДПТ


Читайте також:
16 Січня, 2020 11:17
Ха) «Неповний лист конюшини»... Добре, що не коноплі )))
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!