Димінський погодився на судово-медичну експертизу

5750 0
Антон Геращенко повідомив, що у слідстві призначено експертизу біологічних матеріалів, що залишилися на подушці безпеки автомобіля власника «Карпат» і порадив йому здати зразок ДНК.
ГУ НП у Львівській області

ГУ НП у Львівській області

Народний депутат України та радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук», що слідчий у справі ДТП за участі власника ФК «Карпати» Петра Димінського, внаслідок якого загинула 31-річна Наталія Тріла, призначив експертизу слідів біоматеріалів, які залишилися на подушці безпеки «Мерседеса».

«Експертизу проведуть у Києві, в Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС, найкращі українські експерти» – написав Геращенко.

За його словами, внаслідок експертизи буде встановлено ДНК особи, яка перебувала за кермом автомобіля на момент зіткнення. Відтак цей результат порівняють з ДНК 43-річного охоронця Димінського, який заявив, що саме він був водієм, який скоїв це ДТП.

З огляду на це Геращенко порадив Петрові Димінському, надати зразок ДНК, «щоби пришвидшити процедуру встановлення реального винуватця смертельної аварії».

Читайте також: Слідство перевіряє, чи був Димінський за кермом авто, що скоїло смертельне ДТП

У відділі комунікації головного управління Національної поліції у Львівській області повідомили, що в рамках слідства Димінському запропонували пройти судово-медичну експертизу і він «не відмовився». Водночас в поліції не коментують повідомлення про те, що буцім Петра Димінського викликали на допит у цій справі, посилаючись на таємницю слідства.

Нагадаємо, 18 серпня на трасі Львів  Краковець сталася смертельна ДТП за участі автомобіля, що належить бізнесменові Петру Димінському. Унаслідок зіткнення загинула 31-річна жінка. Її брат стверджує, що Димінський знаходився за кермом і потім переcів у іншу машину. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляє поліція, 43-річний охоронець Димінського заявив, що саме він перебував за кермом автомобіля на момент ДТП. Його взяли під варту за рішенням суду.

У повідомленні поліції зазначено, що слідство перевіряє інформацію, що за кермом «Мерседеса» перебувала інша особа.

«Інформація про це з’явилась у соцмережах та викликала широкий суспільний резонанс. Попри це, жодна особа, яка нібито була очевидцем вказаної події – станом на сьогодні не зголосилась та інформації щодо обставин ДТП так і не надала» – зазначено у повідомленні львівської поліції.

Правоохоронці просять зголоситися очевидців ДТП, а також водіїв, автомобілі яких обладнанні відеореєстраторами і котрі 18 серпня близько 15.00 проїжджали автодорогою Львів – Краковець, зокрема селом Ямельня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!