Димінський поскаржився в Інтерпол на поліцію

2725 0
Відповідні документи зі скаргою від Інтерполу вже надійшли до МВС України.
фото: УНІАН

фото: УНІАН

Власник ФК «Карпати», львівський бізнесмен Петро Димінський, котрого підозрюють у скоєнні смертельного ДТП, унаслідок якої загинула жінка, поскаржився в Інтерпол, щоб його не оголошували у розшук. Про це повідомив «Українській правді» директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

Читайте також: У справі Димінського проведуть ще одну експертизу ДНК

«Начальник департаменту Василь Неволя повідомив, що на адресу його підрозділу надійшли документи від комісії контролю за файлами центрального бюро Інтерполу про надання додаткової інформації у справі Димінського. Він поскаржився у комісію за прикладом всіх наших втікачів, щоб його не оголошували у розшук з виставленням червоної картки в інформаційній системі організації», – розповів Артем Шевченко.

За його словами, Генпрокуратура надала увесь пакет документів для оголошення підозрюваного Димінського у міжнародний розшук. Підозра у вчиненні кримінального правопорушення не пов’язана з жодними політичними мотивами.

Читайте також: Справа Димінського: мати загиблої більше не має матеріальних претензій

Нагадаємо, 18 серпня на трасі Львів-Краковець сталася смертельна ДТП за участю автомобіля, що належить бізнесменові Петру Димінському. Внаслідок зіткнення загинула 31-річна жінка. Її брат стверджує, що Димінський перебував за кермом і потім переcів у іншу машину. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

21 серпня бізнесмену було вручено повістку на допит 23 серпня. Слідство встановило, що за кермом авто, яке потрапило в аварію, був не 43-річний охоронець Димінського, як про це повідомлялося раніше. 22 серпня стало відомо, що Петро Димінський відлетів до Швейцарії. Наступного дня член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що на допит бізнесмен не з'явився. Адвокат бізнесмена Микола Лисий повідомив, що його клієнт не отримував повісток на допити, натомість стверджує, що Димінського допитали ще 20 серпня. Пізніше правоохоронці провели обшуки в офісі бізнесмена та ІА ZIK, що йому належить. Пізніше поліція провела експертизу ДНК всіх учасників ДТП. Наразі вже кілька місяців бізнесмен переховується закордоном


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!