Директор львівського бронетанкового здавав свій Range Rover в оренду заводу

6391 1
Також підприємство орендувало в свого керівника легковик «Форд мустанг» та мотоцикл.
Фото: mind.kiev.ua

Фото: mind.kiev.ua

Керівник Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків здавав в оренду своєму підприємству два автомобілі та мотоцикл, інформують «Наші гроші. Львів».

Під час перевірки підприємства працівниками західного офісу Державної аудиторської служби виявлося, що у серпні 2015 року т.в.о. директора заводу Олег Ткаченко підписав договір з Романом Тимківим як фізичною особою на надання автотранспортних послуг автомобілем Range Rover. В результаті Тимків загалом отримав від заводу 691,4 тис. грн, з яких 205,2 тис. грн – в якості відшкодування проведених ремонтів.

Читайте також: Сам до свого по своє: як «Львівавтодор» орендує машину у свого директора

Водночас? з ухвали Шевченківського районного суду Львова випливає, що Тимків передавав в оренду очолюваному ним підприємству легковий автомобіля Ford Mustang та мотоцикла Can-Am.

«За наявними даними вказані транспортні засоби знаходяться в його постійному користуванні та використовується ним у приватних цілях (для подорожей, у тому числі за кордон). Протягом 2015-2017 років ДП «Львівський бронетанковий завод», за оренду вказаних транспортних засобів, Тимківу Р.М. перераховано понад 1,5 млн грн», – цитують «Наші гроші.Львів» ухвалу суду.

Читайте також: Затриманих посадовців бронетанкового заводу не віддали на поруки нардепам

За даними видання, Роман Тимків у декларації за 2016 рік вказав, що використовував усі ці транспортні засоби, однак завод орендував їх в ТОВ «Нікром Трейд Груп». У цій компанії Роман Тимків  був співвласником через іншу фірму – «Нікром Груп Лтд».

Західний офіс Державної аудиторської служби отримав судовий дозвіл на проведення позапланової ревізії заводу в рамках кримінального провадження, відкритого в червні цього року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Нагадаємо, 14-го липня детективи НАБУ затримали посадових осіб Збройних сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод» за підозрою у злочині «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Також затримано засновника комерційної структури.

Їм інкримінують організацію корупційної схеми із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки. У 2015-му році посадовці розтратили бюджетних коштів на суму 28,5 млн грн.

Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше використовувалися. До того ж, ці старі, а інколи й неробочі, двигуни раніше вже були продані: у 2008-2009 роках їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку, як надлишкове майно Міноборони.

Читайте також:
8 Грудня, 2017 11:39
Назар Зате гречний українець!і,напевно,спить у вишиванці і до церкви ходить...ООО!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!