Директор львівського бронетанкового заперечує мільйонні збитки

1422 0
Він стверджує, що завод повністю виконав зобов’язання по цій угоді і два аудити не знайшли порушень на 28 мільйонів, які інкримінує НАБУ.
Фото: tank.lviv.ua

Фото: tank.lviv.ua

Директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків заперечує змову щодо розкрадання понад 28 млн грн., яку йому інкримінують правоохоронні органи.

За його словами, завод повністю виконав свої договірні зобов’язання, а проблеми виникли з чотирма двигунами. Проте зараз підприємство готове замінити ці двигуни і відправити танки у війська.

«Щодо збитків державі, в яких нас звинувачують, то хотілося би зрозуміти, де вони були», — сказав Роман Тимків на прес-конференції. За його словами, на підприємстві працювали дві аудиторські перевірки. Перша знайшла порушення і вказала суму збитків 680 тисяч – вартість одного двигуна, розповів Тимків.

Читайте також: У Львові затримали посадовців бронетанкового заводу та ЗСУ за розтрату понад 28 млн гривень

Ще одна перевірка проводилася за результатами діяльності підприємства і в її висновках вказано, що жодної матеріальної шкоди державі не було завдано.

«Ми надамо вам акт перевірки, в якому сказано, що двигуни відповідають умовам договору» -- сказав директор заводу.

Також він розповів, що не відсторонений від роботи, а суму застави за нього внесла сестра.

На запитання, з чим може бути пов’язане його затримання, директор заводу не відповів.

Нагадаємо, НАБУ затримало п'ятьох осіб за пыдозрою в махінаціях при ремонті танкових двигунів, внаслідок яких державі було завдано збитків на 28, 5 млн грн. Романа Тимківа та його заступника затримали вранці 14 липня за кілька годин до візиту президента України на львівський бронетанковий. Петро Порошенко заявив, що за затриманими вели спостереження два місяці і що він нікому не дозволить гріти руки на коштах, призначених для армії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!