Директору Львівтеплоенерго загрожує 5 років в'язниці

4572 0
Відповідно до підозри прокуратури, Степан Пакіж завдав значних збитків громаді Львова.
Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Сьогодні, 6 червня, прокурор Львівської області Юрій Квятківський повідомив про підозру директору ЛКП «Львівтеплоенерго» Степану Пакіжу у скоєнні службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Про це йдеться у повідомленні Прокуратури Львівської області на офіційній сторінці у Facebook.

За даними прокуратури, Степан Пакіж неналежно виконував свої службові обов’язки, чим завдав значних збитків територіальній громаді Львова. Досудовим розслідуванням встановлено, що всупереч вимог регуляторних актів у сфері енергетики, не маючи законного права підписувати договори щодо постачання у «Львівтеплоенерго» 12 510 тис. м куб. природного газу, службовець все ж уклав договір. Крім цього, він перерахував фірмі-постачальнику 3 млн 281 тис. грн у той час, коли газ не був доставлений на підприємство.

Читайте також: Петиція проти гідравлічних випробувань у Львові набрала необхідну кількість голосів

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади. У разі доведення вини, керівнику підприємства загрожує до 5 років ув’язнення, а також трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Доповнено

Відповідно до повідомлення прес-служби ЛМР, події, які Прокуратура Львівської області трактує як неправомірні, мали місце у 2014 році. Тоді підприємство, маючи підтвердження про виділені ліміти газу від газопостачальника, перерахувало йому оплату. Оскільки газ ЛМКП «Львівтеплоенерго» не доставили, підприємство звернулося в суд, щоб забезпечити повернення коштів. Також з цього приводу ЛМКП «Львівтеплоенерго» отримало висновок державної судово-економічної експертизи, яка підтвердила правомірність дій підприємства.

Голова юридично-претензійного відділу ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олег Іващук вважає, що у діях керівництва підприємства нема жодного законодавчого порушення. За його словами, підприємство діяло в межах чинного законодавства.

«Підприємство вжило усіх заходів для повернення коштів. Що важливо, ми маємо висновок державної судово-економічної експертизи, яка підтвердила правомірність наших дій», — наголосив Олег Іващук.

 

Станом на сьогодні директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» перебуває у відпустці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!