Директоркою Центру досліджень визвольного руху стала журналістка та телеведуча Дарія Гірна

1211 0
Дарія продовжуватиме досліджувати та поширювати факти комуністичних злочинів радянської влади, розповідати про дисидентський рух та розвінчувати фейки про українську історію в ХХ столітті.
Фото: Центр досліджень визвольного руху

Фото: Центр досліджень визвольного руху

Незалежну наукову громадську організацію – Центр досліджень визвольного руху – очолила журналістка та телеведуча Дарія Гірна, йдеться на сайті Центру.

Читайте також: «Нам потрібно змагатись з Росією за людей в окупації». Історія добровольця, що переїхав з Криму до Львова

Разом із командою Центру досліджень визвольного руху Дарія продовжуватиме досліджувати та поширювати факти комуністичних злочинів радянської влади, розповідати про дисидентський рух та розвінчувати фейки про українську історію в ХХ столітті.

Дарія Гірна є випускницею Магістерської програми з журналістики Українського Католицького Університету. Вона працювала журналісткою на Hromadske, а спільно з онлайн-журналом Reporters стала авторкою проєкту «Обличчя Незалежності: історії українських в‘язнів комуністичного режиму». Упродовж останніх чотирьох років Дарія Гірна працює журналісткою та телеведучою на Суспільному.

Читайте також: 3,5 тисячі документів енкаведистів про боротьбу з УПА стали доступними онлайн

Раніше Дарія брала участь участь у спільному проєкті Центру досліджень визвольного руху та студії онлайн-освіти EdEra «Розсекречені: онлайн-курс про роботу з архівами КҐБ». Крім цього Центр досліджень визвольного руху був одним із партнерів проєкту «Обличчя Незалежності: історії українських в‘язнів комуністичного режиму».

Довідково

Центр досліджень визвольного руху — незалежна наукова громадська організація, що вивчає найрізноманітніші аспекти українського визвольного руху у ХХ ст. Зокрема: історію державних утворень (УНР та ЗУНР), громадсько-політичних рухів (УВО, ОУН, УНДО, дисидентський рух та ін.) та військових формацій (Легіон УСС, УГА, УПА та ін.), також карально-репресивну політику окупаційних режимів на українських землях у ХХ ст.

Центр об’єднує багатьох істориків з різних регіонів України та з-за кордону, які досліджують проблематику українського визвольного руху в контексті історичних процесів у Центрально-Східній Європі.

Напрямками діяльності Центру досліджень визвольного руху, є: архівний, бібліотечний, консультаційний, популяризаційний, видавничий.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!