Львівська опера отримала нового гендиректора

5476 0
Генеральним директором Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької конкурсна комісія обрала колишнього міністра культури і туризму України Василя Вовкуна.
фото: stezhkamu.com

фото: stezhkamu.com

Сьогодні відбулось друге засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора-художнього керівника Львівської опери, на якому більшість членів комісії віддали свої голоси за кандидатуру Василя Вовкуна.

Таку інформацію для Tvoemisto.tv підтвердила депутатка ЛМР Юлія Хомчин.

Нагадаємо, у другому турі конкурсного добору брали участь два кандидати Вовкун Василь Володимирович та Драган Олександр Васильович. Їх відібрали серед семи інших претендентів, охочих очолити Львівську оперу. 

Читайте також: Заступником міністра енергетики призначили львів’янку Наталію Бойко 

Довідка:

Василь Вовкун. 60 років. Чинний художній керівник Оперного театру, колишній міністр культури та туризму (2007-2010). Працював актором у Чернівецькому музично-драматичному театрі, у київському театрі-студії «Будьмо!». З 1994-го року – головний режисер-постановник Українського державного центру культурних ініціатив Мінкульту, засновник і худкерівник режисерської майстерні «Арт-Велес».

У мотиваційному листі написав: «Мотивацією подання заяви про мою участь у конкурсі є прагнення вивести театр на європейський конкурентоспроможний художній рівень, акцентуючи в репертуарі театру на творах українських композиторів». І додав, що, працюючи художнім керівником Львівської національної опери із 2014-го року, ретельно вивчив творчі та організаційні традиції та можливості цього колективу.

Опублікувала Марічка Мишок

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!