Директоркою Території Терору у Львові залишиться Ольга Гончар

2574 0
Раніше її призначення на посаду намагався оскаржити у суді клишній в.о. директора музею Володимир Довжинський.

Галицький районий суд Львова підтвердив легітимність обрання Ольги Гончар директоркою музею «Територія Терору» у Львові. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Ми виграли суд. Я є і буду дирeктором музeю "Тeриторія Тeрору" аж до закінчeння контракту – а цe щe плюс 4 роки з хвостиком. Дякую усім, хто боровся і нe боровся за мeнe. Нe бійтeся іти у комунальні установи і нe бійтeся роботи. Читайтe закони», – написала вона.

В коментарі Tvoemisto.tv вона повідомила, що рішення суду є важливим прецендентом для сфери культурного менеджменту в Україні.

«Будемо працювати так, як і працювали, тільки більш натхненно. Це цікавий приклад для усіх молодих керівників комунальних установ – проблеми є і в Органному залі, і в Театрі Лесі. Не тільки у Львові йдуть судові справи за аналогічними ситуаціями», – каже вона.

Читайте також: У Львові відкрили вуличну виставку про Голокост. Фото

Однією з претензій до Ольги Гончар було те, що вона не мала 3 роки досвіду роботи. Проте на її думку конкурсні комісії мають враховувати не тільки досвід людини за трудовою книжкою, яка потрохи відходить з обігу.

«Коли обираються менеджери культури, необхідно враховувати усі фактори, зокрема те, що багато з нас працює на волонтерських засадах, займається науковими дослідженнями без записів у трудові книги, але це також має рахуватися досвідом. Ми це довели в суді. Потрібно не боятися доводити свою легітимність, професіоналізм та достойність займати керівні посади в потужних інституціях», – пояснила вона.

За її словами, опоненти її призначення посилалися на стать та вік, що якимось чином мали б впливати на здатність керувати музеєм. Вона каже, що обирати керівників необхідно в першу чергу відштовхуючись від професійних навичок.

В Єдиному реєстрі судових рішень вказано, що деякі аргументи позивача, котрий намагався довести незаконність обрання Ольги Гончар директоркою музею не заслуговують на увагу.

Відповідно, суд постановив відмовити у задоволенні адміністративного позову про скасування результатів конкурсного відбору на посаду директора музею «Територія Терору».

Читайте також: Нова директорка «Території терору»: «В музеї можна говорити голосно»

Нагадаємо, Ольгу Гончар обрали директоркою музею у вересні 2017 року. Ще один кандидат на посаду – в. о. директора Володимир Довжинський – зняв свою кандидатуру, вважаючи конкурс нелегітимним. З тієї ж причини у конкурсній комісії відмовилися брати участь три члени трудового колективу. Пізніше працівники музею висунули вимогу скасувати результати конкурсу та оголосили бестроковий страйк, який було припинено 3 жовтня.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!