Директорці 45-ї школи у Львові оголосили догану за формування класів із мовою нацменшин

2219 0
Такі класи формують лише за окремими заявами від батьків.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Директорці ліцею № 45 оголосили догану через оголошення на сайті школи про набір дітей на навчання українською та мовою нацменшин. Про це повідомили в управлінні освіти Львівської міської ради.

Читайте також: У нас усі знають українську. Як живуть «російська» та «польська» школи у Львові. Репортаж

Керівницю ліцею Наталію Мельник попросили пояснити ситуацію, що склалася, після чого виписали догану.

«Ми отримали пояснення від керівника навчального закладу щодо ситуації, яка сталась минулого тижня. За її словами, допустили помилку: всі документи, які виставили на сайті, стосувалися прийому дітей в минулому році. Станом на зараз на сайті навчального закладу такої інформації немає. У зв’язку із виявленими порушеннями законодавства щодо висвітлення недостовірної інформації на сайті ліцею №45, керівника школи притягнули до дисциплінарної відповідальності у вигляді оголошення догани»– розповіла керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Раніше в коментарі Tvoemisto.tv Зоряна Довганик пояснила, що кожна школа повинна проводити набір дітей відповідно до території обслуговування. Минулого року ліцею №45 дали територію обслуговування спільно з українськими школами, а в цьому році вони мають окрему територію. Тобто, якщо вони забезпечують всіх дітей із території обслуговування освітою, то можуть набирати дітей, які не проживають на зазначених у переліку вулицях.

Читайте також: Не мордувати дітей. Як в Україні змінять навчання у середній школі

Нагадаємо, із 1 вересня 2020 року всі школи в Україні, де навчання досі вели російською мовою, мають перейти на навчання державною. У 2023 році це мають зробити школи, де навчання ведуть мовами Європейського союзу – у Львові це польськомовні школи. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!