Директори шкіл самостійно вирішуватимуть, чи пускати невакцинованих дітей на навчання

1472 0
Міносвіти попросило МОЗ внести зміни в довідку 086, щоб вказувати там наявність чи відсутність щеплення.
Фото: medicover.com.ua

Фото: medicover.com.ua

Директори шкіл самостійно вирішуватимуть, чи пускати невакцинованих дітей на навчання. Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна сказала міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Читайте також: Як російськомовні школи переходитимуть на українську. Роз’яснення МОН

«Якщо буде прийнято якесь рішення з цього приводу, то це буде відповідальність керівника навчального закладу – прийняти в школу дитину чи запропонувати якусь іншу форму навчання, з огляду на наявну довідку», – зазначила міністерка.

Вона додала, що Міносвіти попросило МОЗ внести зміни в довідку 086, щоб вказувати там наявність чи відсутність щеплення. Ця довідка є обов'язковою для зарахування учня до закладу освіти. Також міністерка зазначила, що у відомстві планують запропонувати очільникам обласних державних рад посилити нагляд за вакцинацією дітей.

Читайте також: Які щеплення в Україні обов’язкові, а які МОЗ рекомендує зробити. Перелік

Нагадаємо, раніше МОН та МОЗ рекомендували невакцинованим дітям перейти на індивідуальне або дистанційне навчання.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!