Дирекція «Сколівських бескидів» просить скасувати ралі на території заказника

2167 0
З 1 квітня по 15 червня у природному середовищі сезон «тиші».
Фото: iSport.ua

Фото: iSport.ua

Національний природній парк «Сколівські бескиди» просить заборонити заїзд «ХІХ Раллі Галіція» по території заказника. Чемпіонат з автоперегонів запланований з 4 по 6 червня. Про це повідомляється на сторінці Environment People Law/Екологія-Право-Людина у Facebook.

Читайте також: В українських Карпатах закликають зупинити автоперегони. Чому це важливо

Парк звернувся з проханням до Державної екологічної інспекції, департаменту екології та природніх ресурсів Львівської ОДА, обласного управління лісового та мисливського господарства, а також до організаторів «ХІХ Раллі Галіція», щоб скасувати ралі. 

«Частина маршруту проходитиме через територію національного природного парку «Сколівські Бескиди», який також є природоохоронною територією міжнародного значення – об’єктом Смарагдової мережі», – йдеться у повідомленні.

До того ж, зараз триває період «тиші» – масового розмноження диких тварин, коли заборонені будь-які заходи, які є джерелом шуму та неспокою для них. 

Читайте також: Атака на гори. Будівництво монастиря на найвищій вершині Росохацьких полонин це екологічна руйнація

У департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА у коментарі Тvoemisto.tv повідомили, що за дозволом на проведення цього заходу до них ніхто не звертався, відповідно вони виступають категорично проти цього заїзду. 

«За погодженням про проведення ралі ніхто не звертався до управління екології. Тобто погодження на проведення ралі організатори заїзду від нас не отримували. І оскільки з 1 квітня до 15 червня у природному середовищі сезон «тиші» – ми категорично проти проведення цього змагання, особливо на території природо-заповідного фонду. І якщо воно відбудеться, організатори отримають відповідну реакцію від Державної екологічної інспекції, в тому числі у фінансовому вигляді. І я думаю екоактивісти скажуть свою думку, і ми висловимо свою позицію», – прокоментував керівник управління екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник. 

За словами чиновника, подібні заїзди можна влаштовувати лише на дорогах загального користування, на природно-заповідних територіях не можна проводити такі заходи. 

Читайте також: Турки хочуть запустити вітрову електростанцію біля Славського

Дозвіл на провдення змагання надали в управлінні молоді та спорту ЛОДА ще на початку року, але зараз скерували організаторам заїзду лист з попередженням про те, що його проводити не можна. 

Нагадаємо, проведення такого заходу на заповідній території є порушенням Закону «Про природно-заповідний фонд України», зокрема статті: «На землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням».

Анна Чистякова

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!