Диригентку Оксану Линів замінять на наступних виступах Муніципального театру в Болоньї

27297 0
Вона не зможе диригувати в запланованих концертах, зокрема і в постановці Чайковського, через стан здоров'я.
Фото: Oksana Lyniv - conductor

Фото: Oksana Lyniv - conductor

Оксану Линів із Львівщини, яка є головною диригенткою Муніципального театру в Болоньї, замінять через погіршення стану її здоров’я. Вона не зможе диригувати, зокрема, і в наступних запланованих концертах. Про це повідомила у себе на Фейсбуку.

«Дякую німецькому диригенту Michael Guettler, що погодився мене терміново замінити в зв‘язку з погіршенням стану здоров‘я та різкими болями в спині, що унеможливлює продовження диригування і мій виступ в наступних запланованих концертах», – каже вона.

Читайте також: В Україні я не знала диригенток. Оксана Линів про свій шлях до успіху

Додамо, що на завтра, 7 квітня, а також 9 квітня заплановані постановки опери «Іоланта» Петра Чайковського, якою керувала якраз диригентка Линів. Напередодні її дописи про те, що в програмі залишається музика російських композиторів, дещо збурила користувачів у соцмережах. Зокрема, вважали, що в час російсько-української війни слід сповна бойкотувати російську культуру, ба більше не створювати під час війни подвійних стандартів чи півтонів.

«Я бажаю успіху всім учасникам завтрашнього концерту, і ще раз дякую керівництву театру за те, що доповнили програмку концерту та офіційні пресрелізи, розіслані до міжнародної преси, інформацією про українське козацьке коріння Чайковського та його зв’язки з нашою культурою», – додає вона.

Нагадаємо, що через твори російських композиторів деякі українські мисткині відмовилися від участі в постановці, якою керувала Оксана Линів. Також культурна платформа «Ковчег» відмовилася від співпраці з диригенткою.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!