Дитячий санаторій «Журавно» на Львівщині перепрофілювали у психоневрологічний інтернат

1993 0
У Журавненському будинку облаштують декілька відділень, у яких впроваджуватимуть нову систему соціалізації та лікування підопічних.
Фото: із соцмереж

Фото: із соцмереж

Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Журавно» перепрофілювали у комунальний заклад «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу». Відповідне рішення підтримали депутати ЛОР сьогодні, 16 листопада, на сесії.

Комунальний заклад виведуть з галузевого управління департаменту охорони здоров’я та з 1 березня 2022 року переведуть в управління департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА. Своїм рішенням депутати доручили працівникам департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації напрацювати положення та статут будинку підтриманого проживання, провести усі організаційно-правові заходи, пов’язані зі зміною профілю закладу. 

Читайте також: Психічнохворим у львівській лікарні утричі врізали витрати на харчування. В чому причина

«Наступні кроки – це виділення грошей на капітальний ремонт приміщень, оголошення й проведення конкурсу на посаду директора комунального закладу… Пропонуємо зробити перший заклад і поступово планувати ресурси на наступні», –каже голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук.

За його словами, у Журавненському будинку облаштують декілька відділень, у яких впроваджуватимуть нову систему соціалізації та лікування підопічних. Він також зазначив, що доведеться перекваліфікувати персонал закладу та створити для колективу умови праці.  

Будинок підтриманого проживання депутати планують розмістити у спальному корпусі та школі теперішнього дитячого  комунального закладу Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Журавно». Депутати  доручили у правлінню комунальної власності обласної ради виокремити з майнового комплексу закладу в Журавно приміщення палацу Скшинських-Чорторийських та розпочати процедуру оформлення документів для надання об’єкту статусу пам’ятки культурної спадщини до якого матимуть доступ мешканці громади та туристи.

Додамо, що в дитячому протитуберкульозному санаторії «Журавно», який вже з вересня не приймає хворих на лікування, є 134 працівники. Після профілювання частина з них, зокрема, педагогів, ймовірно, залишиться без роботи.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!