«Дивилися, як на воїнів». Прикордонник із «Азовсталі» розповів про перебування в російському полоні

10895 0
Прикордонник наголосив, що вірив у своє повернення додому, бо там його чекали дружина та донечка.
Павло Піковець/Скріншот з відео

Павло Піковець/Скріншот з відео

В Україну повернувся поранений прикордонний Павло Піковець, якого окупанти взяли в полон з «Азовсталі» у Маріуполі. Він розповів, що росіяни дивилися на полонених із заводу, як на воїнів. Відео 2 липня опублікувала Держприкордонслужба.

Читайте також: Україна звільнила з полону ще 144 військових, більшість з них – захисники «Азовсталі»

Павло Піковець був поранений 15 квітня. З того моменту він перебував у шпиталі в укриттях заводу. Медики вилучили з його тіла осколки та поставили гіпс. Пізніше він попав у полон окупантів.

«Хочеться це все забути, як сон. Я не скажу, що в нас там якісь тортури були. До тих, що були з Азовсталі, якось ставились по-іншому. Чи поважали, чи боялися, я не знаю. Але на нас вони дивилися, як на воїнів», — розповів він.

Прикордонник наголосив, що вірив у своє повернення додому, бо там його чекали дружина та донечка.

Нагадаємо, 29 червня, Україна у межах чергового обміну визволила з полону російських окупантів ще 144 військовослужбовців, зокрема, 95 оборонців «Азовсталі», серед яких – 43 військовослужбовці полку «Азов». 

Додамо, що Україна також повернула тіла 46 полеглих українських воїнів, з них 21 – захисники «Азовсталі».

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!