Дизайнерка зі Львова показала у США унікальні вишиванки

29842 0
Відома українська дизайнерка Оксана Караванська показала в Українському Національному Музеї в Чикаго (США) колекцію Vyshyvanka Couture by Karavanska. Подивитися на унікальні вишиванки прийшло близько чотирьохсот гостей.

Новим брендом Vyshyvanka Couture by Karavanska дизайнера вирішила нагадати про значимість української вишиванки, інформує промо-менеджер Оксани Каваранської.

«Сама українська вишиванка і є Haute Couture. Зараз надто багато вишиванок-casual, машинної вишивки. Мені ж захотілося вдихнути сучасність у вінтажні вишиванки. Поєднати старовину, традиції, те, що перевірено віками, із найновішими тканинами, технологіями, сучасним кроєм. Порахувавши кількість вишиванок, які я створила за 16 років життя моєї торгової марки, я зрозуміла, що окремий бренд Vyshyvanka Couture вже існує», – розповідає Оксана Караванська.

У фіналі показу в Чикаго разом з моделями під мелодію партизанської пісні на подіум вийшли двоє хлопців-майданівців, які перебувають на лікуванні у Чикаго. Музичний супровід показу оформив художній керівник вокальної формації «Піккардійська Терція» Володимир Якимець.

Показ колекції унікальних вишиванок Оксани Караванської – це вступ масштабної етновиставки «Стильне століття шляхетного одягу», яку в Українському Національному Музеї в Чикаго відкриють уже найближчої п’ятниці, 3 жовтня.
 


Довідка:

У 1996 році на конкурсі Alta-Moda колекцію Оксани Караванської відзначив П’єр Карден. З того часу Оксана Караванська – член Експертного комітету Української Ради Моди – брала участь у великій кількості модних подій як в Україні, так і за її межами. Участь в Українському Тижні Моди, безпрецедентний для України благодійний тур з показами колекції найбільшими містами США та Канади, покази у Мілані та Парижі, створення колекції Haute Couture спеціально для закриття півфіналу та фіналу «Євробачення-2005», реєстрація другої лінії OKby oksanakaravanska та OKby oksanakaravanska for men, створення перших українських дизайнерських парфумів, успішний вихід на ринок США – усе це складає біографію одного з найкреативніших дизайнерів України, чиї шоу завжди яскраві та феєричні, колекції гостро модні, обов’язково українські та абсолютно непередбачувані. Більше інформації.


Український Національний Музей в Чикаго засновано в 1952 році завдяки трьом пластунам, які приїхали до Америки після ІІ Світової війни з таборів ДІ-ПІ (переселенські табори в Німеччині), - Юрію Каменецькому (1892-1973 рр.), Олексі Ганкевичу ( 1906-1969 рр.) та Оресту Городиському (1918-2014 рр.). Основна мета музею - всебічно популяризувати українську культуру у США. На сьогодні Український Національний Музей в Чикаго – це архів української еміграції, бібліотека на 26 тисяч одиниць, зали з відділами декоративно-прикладного та народного мистецтва, старовинних ікон, історії козацтва та визвольних змагань, пам’яті жертв ґеноциду 1932-1933 років в Україні… Музей протягом року відвідують понад 6 тисяч відвідувачів. Тут відбуваються лекції і бесіди, виставки, конференції, презентації, концерти камерної музики, літературні вечори та інші події. Для Чикаго Музей був і залишається Храмом української культури.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!