Джамала отримала звання «Народної артистки України»

1857 0
Учора, 16 травня, Президент України Петро Порошенко присвоїв співачці Джамалі почесне звання «Народна артистка України». Про це йдеться на сайті глави держави.

«Це фантастична перемога. Ти зробила щасливими величезну кількість людей», - сказав глава держави та вручив артистці почесну нагороду під час зустрічі.

Петро Порошенко наголосив, що перемога Джамали на «Євробаченні-2016» нині має надзвичайне значення як для українського народу загалом, так і для кримських татар зокрема. Адже тепер про трагічну історію кримськотатарського народу 72-річної давнини та анексію Криму сьогодні, про події в Україні знають і говорять не лише дипломати, а й пересічні люди.

Президент також повідомив, що доручив Міністерству закордонних справ порушити перед ЮНІСЕФом питання про присвоєння Сусані Джамаладіновій почесного звання Посла доброї волі ЮНІСЕФ. 

Читайте також: Джамала. 10 думок про переселенців, музику і надію

«Це з одного боку буде пропагувати питання вирішення проблем дітей, питань міграції, а з іншого боку - нагадуватиме про те, що нам треба вирішувати і повертати Україні Крим, повертати дім всьому кримськотатарському народу і особливо значуще, що це відбувається напередодні 72-ї річниці депортації, подій 1944 року. Все це дуже знаково», - резюмував Глава держави, ще раз вітаючи артистку з перемогою.

Нагадаємо, 15 травня, у столиці Швеції завершився фінал головного пісенного конкурсу Європи – «Євробачення 2016». Джамала, яка цього року представляла Україну, виборола перше місце. За результатами голосування національних журі країн-учасниць та смс-голосування глядачів, Джамала набрала 534 бали. На другому місці опинилася Австралія (511 балів), третє місце посіла Росія (491 бал). Також співачка наступного року пропонує провести «Євробачення-2017» у Львові, Києві або Одесі. Про це вона розповіла під час інтерв’ю журналістові Першого національного каналу одразу ж після завершення фіналу

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!