Джо Байден переміг на президентських виборах у США, – світові ЗМІ

1458 0
Він отримав 273 голоси виборників. Офіційні результати будуть відомі 8 листопада
фото: уп

фото: уп

ЗМІ у США повідомляють, що Джо Байден отримав 273 голоси виборників, що означає перемогу на президентських виборах, про це пише The New York TimesCNNBBC

«Байден, якому наприкінці цього місяця виповнюється 78 років, стане найстаршим президентом. Його інавгурація відбудеться у січні, в розпал найстрашнішої кризи в галузі охорони здоров'я за останні 100 років, найглибшого економічного спаду з 1930-х років, а також загострення проблем з расизмом», – йдеться у матеріалі CNN

Перемогу Байдену принесла Пенсильванія та її 20 голосів виборників. Загалом станом на 18:30 суботи він вже отримав273 голоси виборників.

При цьому ще не завершений підрахунок в інших штатах, зокрема, в Аризоні та Неваді, де Байден також утримує лідерство.

Нагадаємо, 3 листопада у США відбулись президентські вибори. Президента американці обирають не шляхом прямого голосування, а через структуру, відому як колегія виборників, де штати представлені пропорційно до кількості їхнього населення. Для перемоги кандидатові необхідно набрати як мінімум 270 голосів виборників загалом їх 538. Формально результати голосування мають оголосити до 8 грудня. Втім переможець стає відомий вже упродовж кількох днів.

За посаду змагаються чинний глава держави республіканець Дональд Трамп та кандидат від Демократичної партії, колишній віцепрезидент США Джо Байден.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!