Джонсон сподівається, що «Євробачення-2023» проведуть таки в Україні

1109 0
Україна заслуговує на проведення наступного року пісенного конкурсу «Євробачення».
Фото: AP Photo / Luca Bruno

Фото: AP Photo / Luca Bruno

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон виступив за те, щоб пісенний конкурс «Євробачення» у 2023 році відбувся в Україні, повідомляє видання The Guardian.

Читайте також: Євробачення-2023 буде не в Україні. Наразі ведуть перемовини з іншою країною

Борис Джонсон заявив, що Україна заслуговує на проведення наступного року пісенного конкурсу «Євробачення» і сподівається, що країна зможе це зробити, незважаючи на тривалу війну з росією.

Зараз BBC веде переговори з Європейським мовним союзом (EBU) про проведення заходу у Великій Британії, яка посіла друге місце в конкурсі 2022 року, після того, як союз постановив, що в Україні не може відбутися цей конкурс.

«Українці перемогли на пісенному конкурсі «Євробачення». Я знаю, що у нас був фантастичний виступ, я знаю, що ми посіли друге місце, і я хотів би, щоб це було в цій країні», – сказав Борис Джонсон.

Коментар Джонсона прозвучав після того, як міністр культури України Олександр Ткаченко заявив, що рішення перенести Євробачення підірвало його країну після вторгнення Росії.

Читайте також: Гурт Kalush Orchestra переміг у пісенному конкурсі Євробачення 

«Чи справедливо забирати його у країни, яка бореться за демократію від імені цивілізованого світу?», – запитав він.

Україна наполягала на тому, що може безпечно проводити пісенний конкурс на своїй території, і заявляє, що буде проти планів перенести його до Великобританії.

Нагадаємо, що український гурт «Kalush Orchestra» з піснею «Stefania» цього року здобув перемогу на пісенному конкурсі «Євробачення». Загальний бал від почесного журі країн та глядачів для них становить 631. 10 червня Кабінет міністрів створив організаційний комітет з проведення в Україні у 2023 році пісенного конкурсу «Євробачення». Проте, Європейська мовна спілка вирішила, що пісенний конкурс «Євробачення» у 2023 році відбудеться не в Україні. Оскільки представник Великої Британії посів друге місце на конкурсі, то організатори звернуться до них.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!