Дзідзьо засіяв на Василя та привітав українців зі святом. Відео

36742 0
Традиція посівання існує для того, аби закликати хороший врожай.
Фото: Інстаграм Дзідзья

Фото: Інстаграм Дзідзья

Український співак Дзідзьо привітав українців зі святом Василя та Старим Новим роком. На своїй сторінці в інстаграмі артист опублікував яскравий ролик, як засіває на подвір'ї домівки.

Читайте також: «Якби не локдаун – водили б ми козу». Львівські зірки вітають львів'ян зі Старим Новим роком

 

 

14-го січня – це перший день Нового року за старим стилем або свято Василя. Цього дня зранку посівають зерном, і це роблять тільки чоловіки. Згідно з традиціями, 14-го січня жінки в гості не ходять. Натомість вірили, що прихід першим чоловіка до помешкання обіцяє щастя та добробут.

Традиція посівання існувала для того, аби закликати хороший врожай. Оскільки це був перший день року, потрібно було закласти основу заможного, врожайного і багатого Нового року.

У традиційній культурі були настанови: зерно з хати не вимітали упродовж трьох днів. Потім збирали його і давали курям, щоб ті добре неслись. Або ж додавали його до посівного зерна для хорошого врожаю.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv підготувало підбірку привітань зі Старим Новим роком від львівських зірок. Її можна переглянути тут.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!