Політична реклама

Дзвінки мобільним телефоном в Україні подорожчають

1271 1
Компанія "МТС-Україна" збирається підняти вартість дзвінків всередині мережі та абонентам інших операторів в популярних тарифах на 20-50%.

 

Про це пише "Комерсант-Україна".

З 1 червня вартість внутрішньомережевих і міжмережевих дзвінків абонентів МТС зросте на 50% і 20% відповідно, до 0,75 грн / хв. і 1,2 грн / хв. в тарифних планах оператора - "Супер МТС", "MAX Energy" і "Народний".

При цьому МТС не змінює кількість передбаченого тарифами безкоштовного трафіку.

"Більшості абонентів підвищення не торкнеться, оскільки вони не виходять за рамки передплачених хвилин в пакеті", - пояснює керівник відділу по зв'язках з громадськістю "МТС-Україна" Вікторія Рубан.

Також, в березні "Київстар" і "Астеліт" збільшили на 20-30% вартість SMS-та MMS-повідомлень.

"Київстар" також почав вводити щоденну абонплату в ряді тарифних планів. У четвер у компанії повідомили про те, що з 1 червня перестануть надавати 40 безкоштовних хвилин на дзвінки іншим операторам абонентам тарифного плану "Бізнес 40 Новий".

"Астеліт" в березні підвищив суму обов'язкового щомісячного поповнення у ряді тарифних планів.

Раніше до масштабних одночасним підвищенням тарифів оператори вдавалися тільки під час кризи - в 2009 році. Тоді в компаніях пояснювали, що через девальвацію гривні їх капітальні та операційні витрати сильно виросли.

"Зараз інфляція не так помітна, але все одно призводить до значного зниження рентабельності", - відзначає директор по маркетингу "Київстару" Тарас Пархоменко.

"Збільшуються витрати на електроенергію, а це чимала частина операційних витрат. До того ж в останні роки, незважаючи на зниження темпів зростання абонбази, збільшується споживання практично всіх типів послуг - а це вимагає постійних інвестицій в мережу", - пояснює Пархоменко.

"Новими тарифами МТС намагається стимулювати абонентів якомога менше дзвонити на номери інших операторів і здійснювати більше внутрішньомережевих дзвінків", - упевнений гендиректор "Астеліту" Олександр Барінов.

 

 

25 Травня, 2012 11:58
совесть и закон А труд рабов,за словами Реформатора Тигибко, станет бесплатным!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!