«Едем Резорт» Кривецького не повернув озеро державі, як раніше обіцяв

2149 0
8 місяців тому ТОВ «Узлісся» обіцяло передати озеро у власність держави.
Фото: Едем Резорт

Фото: Едем Резорт

Компанія «Узлісся» не повернула у держвласність понад 15 га із озером біля села Стрілки, де розташований відомий відпочинковий комплекс «Едем Резорт» Ігоря Кривецького. Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Читайте також: Прокуратура не змогла повернути ділянку під будинком Димінського на озері

8 місяців тому, 10 червня 2020 року, пресслужба курорту компанії повідомила, що «земельна ділянка під водним дзеркалом та водне дзеркало повернеться у власність держави, а ТОВ «Узлісся» повертається до договірних відносин» (тобто оренди – ред.).

Водночас у пресслужбі Львівської ОДА кажуть, що компанія взагалі не зверталась до них із такими листами. Станом на 9 лютого цього року ділянка із водоймою і далі перебуває у приватній власності.

Як поінформували в ЛОДА, наразі у судах перебуває дві справи стосовно водойми. Одна із них, це позов прокуратури про визнання недійсним розпорядження та стягнення 7,23 млн грн до ЛОДА і «Узлісся». В позовній заяві прокурор просить визнати недійсним розпорядження і договір, скасувати запис про право власності і повернути ділянку державі. Друга справа – за позовом «Узлісся» до Головного управління Держгеокадастру у Львівській області. Суд прийняв позовну заяву до розгляду у вересні 2020-го, тобто після звернення прокуратури до суду.

Читайте також: Маркіян Мальський передав у власність учасників АТО 13 ділянок у Брюховицькому лісі

9 червня минулого року прокуратура підписала підозру ексголові ЛОДА Маркіяну Мальському і заявила про збитки через розпорядження, яке він підписав. Мальський підписав розпорядження у серпні 2019 року, згідно з ним у вересні ділянку продали за 7,23 млн грн. Втім восени суд скасував повідомлення про підозру Мальському і його не скасували в апеляції. Речник Львівської обласної прокуратури Данило Антощак повідомив, що наразі про підозру більше нікому не повідомляли, а розслідування продовжується.

ТзОВ «Узлісся», згідно з даними системи Youcontrol, належить Ігорю Кривецькому, колишньому нардепу та спонсору партії «Свобода». Як писали Наші Гроші. Львів, він привласнив 65,5 га землі навколо курорту «Едем Резорт». Три ділянки загальною площею у 65,51 га поблизу Стрілок утворили з паїв площею 2 га, які сільська рада Стрілок надала учасникам АТО та місцевим мешканцям для ведення сільського господарства ще у 2017 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!