Екоініціатива: відвідувачам трапезної УКУ пропонують купувати їжу в багаторазових контейнерах

3579 0
Таким чином організатори акції хочуть зменшити кількість одноразових ємностей для їжі, що потребують переробки.
Фото: plastmasa.com

Фото: plastmasa.com

Інститут лідерства та управління Українського католицького університету започаткував екоініціативу: з 6 червня замість одноразових безкоштовних контейнерів для їжі відвідувачам трапезної пропонують придбати багаторазові за 50 гривень. Про це інформує офіційний сайт УКУ.

Більшість одноразових ємностей викидають в смітник практично одразу. Адже найчастіше їжу з собою беруть студенти та працівники університету, котрі живуть чи працюють неподалік.

Читайте також: Через сміття Львів просять визнати зоною екологічного лиха

«Проблема Грибовичів не тільки в тому, що немає сміттєпереробного заводу, а й у тому, що в нашому суспільстві не сформована екокультура. Якщо є можливість не використовувати речі, які потребують переробки, то чому б ні?», – говорить координаторка напрямку громадянської освіти «Активні» ІЛУ УКУ Софія-Юлія Сидоренко.

«Людям треба прокомунікувати, що існує альтернатива, інакше вони робитимуть так, як звикли. Важливо показувати на прикладі, створювати умови для змін, а не тільки говорити про їхню користь», – додає вона.

На початку акції організатори закупили 100 контейнерів на два відділення. Їхня вартість склала не більше, ніж тижнева норма безкоштовних одноразових.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!