«Економічний бойкот» не блокуватиме прихід «Яндекс.Таксі» до Львова

13190 0
Зараз до «Яндекс.Таксі» підключено 350 машин з 15-ти львівських таксопарків.
фото: biz.nv.ua

фото: biz.nv.ua

У честь запуску сервісу до кінця лютого курсуватиме електромобіль Tesla Model S, пише ain.ua.

У Львові сервіс працює за єдиним тарифом. Подача машини та перші два кілометри шляху коштують 14 гривень. Кожен наступний кілометр обійдеться у 5 гривень, а за межею міста — до 6,5 гривень. Наприклад, доїхати від площі Ринок до стадіону Арена Львів можна приблизно за 50 гривень. П'ять хвилин водій чекає пасажира безкоштовно.

«Технології перетворили таксі в зручний і недорогий вид транспорту. Автоматично передаючи замовлення найближчому водієві, ми скорочуємо час подачі машини і собівартість поїздки, тому що водієві не потрібно їхати за клієнтом через все місто. Завдяки цьому ми можемо пропонувати доступні тарифи», — пояснив керівник групи міжнародного розвитку «Яндекс.Таксі» Мушег Саакян.

Служба таксі прийшла в Україну з Росії. Проте у ГО «Економічний бойкот» наразі не планують акцій протесту, адже за словами активістки руху Галини Мороз, уже будо достатньо заходів.

«Я думаю, що ми не будемо проводити жодних акцій з приводу приходу «Яндекс.Таксі». Ми вважаємо, що вже достатньо розповіли про те, чому погано купувати російське. Якщо люди до цього часу не зробили свої висновки, то вони або байдужі, або не проти це робити з ідеологічних міркувань. Ми проводили достатньо акцій. Зараз ми реагуємо тільки тоді, коли відбувається щось резонансне і кричуще – приїзд проросійських артистів тощо»,  – зазначила у коментарі Tvoemisto.tv Галина Мороз.

Читайте також: Uber у Львові: чого чекати від сервісу таксі, який стартує наступного місяця

Нагадаємо, що Львів став п'ятим містом України, де запрацював російський сервіс «Яндекс.Таксі». У минулому році він був запущений в Києві, Харкові та Дніпрі, а на початку цього місяця — в Одесі. Крім України сервіс доступний ще в п'яти країнах: Вірменії, Білорусі, Грузії, Казахстані та Росії.

Довідка. «Економічний бойкот» розпочав свою діяльність близько 2,5 роки тому. Під час Євромайдану декілька активістів вирішили об’єднатися навколо ідеї бойкотування товарів, до виробництва яких мають стосунок члени Партії регіонів. Згодом, коли розпочалися військові дії на Сході України, активісти почали бойкотувати і товари російського виробництва. Рух розпочався зі Львова і згодом розповсюдився на всю Україну. Наразі «Економічний бойкот» функціонує як громадська організація. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!